ATAOĞLU: “KUZEY KIBRIS, FİYAT, KALİTE VE GÜVENLİK FAKTÖRLERİ BAKIMINDAN AKDENİZ BÖLGESİNDE ÇOK UYGUN BİR DESTİNASYONA SAHİP”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya’da Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) düzenlediği 8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne konuşmacı olarak katılarak, ülke turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

29 Kasım 2018 Perşembe 14:00
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya’da Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) düzenlediği 8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne konuşmacı olarak katılarak, ülke turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği” ana teması kongrede yaptığı konuşmada, ülkedeki mevcut yatak kapasitesinin 25 bin seviyelerinde olduğunu ve geçen yıl 1 milyonu 142 bin turist ve 865 milyon dolarlık bir turizm geliri elde edildiğini söyledi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ataoğlu, KKTC’nin her geçen yıl daha da gelişen bir potansiyele sahip bir ülke olduğunu belirtirken, ülkede 5 yıldızlı otellerin yıllık doluluk oranlarının ortalama yüzde 85 civarında seyrettiğini de ifade etti.
Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın fiyat, kalite ve güvenlik faktörleri bakımından Akdeniz bölgesinde çok uygun bir destinasyona sahip olduğundan da bahsederek, KKTC’ye uygulanan ambargolardan dolayı henüz turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını vurguladı.
Akdeniz bölgesinin dünya turizmindeki payının her geçen yıl arttığına işaret eden Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’a ulaşmak için 4-5 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 1.5 milyar insan bulunduğunu ve coğrafik konum bakımından da KKTC’nin avantajlarının fazla olduğunu söyledi.
Ataoğlu, Turizm Stratejik Planı çerçevesinde ilk 3 yılda özellikle Bafra ve Girne bölgelerinde inşaatı devam eden yatırımların sonlandırılması kapsamında 40 bin yatak, 2 milyon turist ve 2 milyar dolar gelir hedeflemekte olduklarını belirtti.
Fikri Ataoğlu, sonraki 5 yıllık stratejik gelişim planında ise yatak kapasitesinin 50 bin hedefiyle en az 3 milyon turist ve 3 milyar dolar bir gelir öngördüklerini kaydetti.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, gelişen ve değişen teknolojide artık hemen hemen herkesin kullandığı aklı telefonlar ve buna bağlı olarak gelişen digital medya nedeniyle milyonlara ulaşmanın daha da kolay olduğunu dile getirdi. Ataoğlu, bakanlık olarak bu alanda reklam ve tanıtım faaliyetlerini daha etkin bir şekilde kullanılması ve tanıtımın yüzde 70’ini digital medya yardımıyla yapmaya başladıklarını vurguladı.
Digital medyanın en büyük avantajının ise ambargolara maruz kalmadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımlarını yapmak olduğunu da söyleyen Ataoğlu, gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduklarını yineledi.
Bafra bölgesinin şehir merkezine uzak olması nedeni ile Bakanlık olarak Bafra-Mağusa feribot seferlerinin başlatılması yönünde çalışmalar başlattıklarını anlatan Ataoğlu, turistlerin daha turistik ve daha kolay bir şekilde şehir merkezine seyahat etmelerine olanak yaratma arzusunda olduklarını ifade etti.
Ataoğlu, ülkenin kitle turizmine hitap eden resort turizminin yanı sıra, özel ilgi turizmine hitap eden; eko-agro turizm, su altı, yürüyüş, sağlık, gastronomi, kültür, doğa, spor ve dağcılık gibi alternatif turizm modelleri bakımından da zengin bir ülke olduğunu dile getirdi. Ataoğlu, “Ülkeye gelen turistin ortalama 800 dolar harcadığını düşünürsek, Alternatif turizm modelleri ile bu rakamları daha yukarılara çekme arzusu içerisindeyiz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cumhuriyet Meclisi Avrupa Parlamentosu heyeti, Strazburg’ta temaslarda bulunduCumhuriyet Meclisi’ni temsilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros’tan oluşan heyet, Avrupa Parlamentosu’nda bir dizi temasta bulundu.09 Temmuz 2025 Çarşamba 17:11KIBRIS
Cumhurbaşkanı Tatar, narenciye ihracatçılarını kabul ettiCumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akdeniz Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hastürk, Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanı Fethi Bardakçıoğlu, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz ve beraberindeki heyeti kabul etti.09 Temmuz 2025 Çarşamba 16:53KIBRIS
Yarın, cuma ve cumartesi sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyorMeteoroloji Dairesi, sıcak ve nemli havanın etkisini sürdüreceğini, yarın, cuma ve cumartesi sabah saatlerinde yer yer sis beklendiğini duyurdu.09 Temmuz 2025 Çarşamba 16:45HAVA DURUMU
Engelli Dairesi kurulması amacıyla çalışma toplantısı gerçekleştirildiEngelli bireylerin günlük yaşamlarında ve kamu kurumları bünyesinde karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla kurulması öngörülen Engelli Dairesi için çalışma toplantısı gerçekleştirildi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 16:43KIBRIS
26 yaşındaki gardiyan tutuklandıGüney Kıbrıs’ta 26 yaşındaki kadın bir gardiyanın Yorgos Hristodoulou Zavrandonas’la ilgili bir kara para aklama davasıyla ilgili yürütülen araştırma çerçevesinde tutuklandığı haber verildi.09 Temmuz 2025 Çarşamba 15:48GÜNEY KIBRIS
Kıbrıs'tan üzen haber... Babasını bıçaklayarak öldürdüLimasol’da bu sabaha karşı 48 yaşındaki bir kişi 80 yaşındaki babasını bıçaklayarak öldürdü.09 Temmuz 2025 Çarşamba 15:29GÜNEY KIBRIS
Araçtan attığı çantadan çıkanlar şok ettiAraçtan attığı çantadan çıkanlar şok etti09 Temmuz 2025 Çarşamba 15:04KIBRIS
Bir Haftada 70 Trafik Kazası: 19 YaralıPolisin ülke genelinde yaptığı denetimlerde 1972 sürücü raporlandı, 234 araç trafikten men edildi, 5 sürücü tutuklandı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 14:53KIBRIS
Devlet engellemesin, biz yapalım: Tüfekçi Group’tan Girne Dağ Yolu için gönüllü çağrıGirne Dağ Yolu’ndaki trafik kazaları ve altyapı sorunlarına çözüm için Tüfekçi Group, yolu yapmaya gönüllü olduğunu açıkladı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 14:15KIBRIS
Atatürk Öğretmen Akademisi’nde geleceğin öğretmenleri diplomalarını aldıAtatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) 2024-2025 Akademik Yılı mezunları dün gece gerçekleştirilen tören ile diplomalarını aldı.09 Temmuz 2025 Çarşamba 14:02KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs