ATAOĞLU: “ÇOK VERİMLİ VE KAPSAMLI GÖRÜŞMELER YAPTIK”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’da yaptığı temasların ardından ülkeye döndü.

14 Ekim 2018 Pazar 14:40
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’da yaptığı temasların ardından ülkeye döndü.
Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u, Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’u, Türkiye Cumhuriyeti eski Kültür ve Turizm Bakanı, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’yı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüşen Ataoğlu, yaptığı temaslar ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.
Ataoğlu, Bakanlığı ilgilendiren en önemli konuların başında gelen ‘çevre’ konusu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn Murat Kurum ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Çevre alanı ile ilgili olarak işbirliği içerisinde adımlar atılacağını söyledi.
Geçmiş yıllarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarına değinen Ataoğlu, ihtiyaç duyulması halinde yeni bir protokol de imzalayabileceklerinden bahsetti.
SIFIR ATIK VE MAVİ KART
Ataoğlu, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü daha yeşil, daha temiz bir dünya için, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltarak atıkları geri kazanmak ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak için SIFIR ATIK projesinin ülkemizde de yürütülmesi için hem uygulamalı eğitim, hem de teknik konularda destek sağlanması için mutabık kaldıklarını belirtti.
Ataoğlu, Türkiye’de uygulanan yat ve küçük gemilerin sintine ve atıklarını kontrol eden Mavi Kart yazılım programının verilmesi ve uygulama eğitimlerinin Çevre Koruma Dairesi personeline aktarılması konusunda TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyleyerek, Mavi Kart uygulamasının önemine vurgu yaptı.
SAİS VE MAVİ BAYRAK
Bakan Ataoğlu, KKTC’de “Sürekli Atık su İzleme Sisteminin” (SAİS) kurulması için ihaleye çıktıklarını ve 24 Ekim tarihinde ihalenin sonlanacağına değinerek, İhale sürecinin ardından Çevre Koruma Dairesi Personeli’nin konu ile ilgili olarak eğitilmesi gerektiğini, bu eğitimlerinde iki bakanlık arasındaki işbirliği neticesince yapılacağını söyledi.
Ülke turizmi için de çok büyük faydası olacak olan Mavi Bayrak standartlarının denizlerimizde uygulanması konusunun da yapılan görüşmelerde masaya yatırıldığını söyleyerek, ileriki günlerde bu konu ile ilgili olarak TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan teknik ekip geleceğini söyledi.
MOBİL LABORATUAR ARACI
Ataoğlu denizlerden numune alınarak anında tahlil yapma imkanı sağlayacak olan Mobil Laboratuar konusunda da Bakanlığın Mobil Laboratuar aracına ihtiyacı olduğunu, bu aracın alınması ve KKTC’ye hibe edilmesi için gerekli talimatları TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un verdiğini söyleyerek, kendisine teşekkür etti.
KURTULMUŞ, AVCI VE TOPÇU GÖRÜŞMELERİ
Geçtiğimiz dönemlerde TC Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Numan Kurtulmuş’un Ak Parti Genel Başkan Vekili görevine getirilmesi, Nabi Avcı’nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi AGİTPA’nın 27. Dönem Türk Grubu Başkanlığı’na seçilmesi ve Yalçın Topçu’nun ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı görevine getirilmesi sebebi ile kendilerini tebrik eden Ataoğlu, ülke turizminin gelecekteki plan ve projeleri hakkında kendilerine bilgiler sundu.
FIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştıFIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştı14 Aralık 2025 Pazar 22:08BASKETBOL
Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığına Karşı Önlemler AlındıBoğaziçi köyündeki mandıralarda bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının tespit edilmesi üzerine, İskele Belediyesi’nin de katılımıyla Lefkoşa’da ilgili kurumların iştirakiyle toplantı gerçekleştirildi.14 Aralık 2025 Pazar 21:46İSKELE
İskele Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığı Şüphesi: Bakanlıktan Acil TedbirlerTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Boğaziçi Köyü İskele bölgesinde bir mandrada şap hastalığı şüphesi üzerine kapsamlı önlemler alındığını duyurdu.14 Aralık 2025 Pazar 18:37İSKELE
Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"14 Aralık 2025 Pazar 17:59KIBRIS
ARUCAD 5. Eğitim Çalıştayı yapıldıArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kuzey Kıbrıs’taki lise ve ortaokul öğretmenlerine yönelik 5. Eğitim çalıştayı yapıldı.14 Aralık 2025 Pazar 17:56ARUCAD
Doğanın Şifası Bu Kitapta ToplandıProf. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” adlı yeni kitabı ile bitkilerin şifalı ve aromatik özelliklerine ışık tutan kapsamlı bir eser daha ortaya koydu.14 Aralık 2025 Pazar 17:54YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Bağımsızlık Yolu 11 Yaşında!Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, örgütlü mücadelenin temellerinin atılışının 11. yıl dönümü dolayısıyla dayanışma yemeği düzenledi.14 Aralık 2025 Pazar 17:52KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın bütçe görüşmelerine devam edecekCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da toplanarak Hukuk Dairesi, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçelerini ele alacak.14 Aralık 2025 Pazar 17:50KIBRIS
13. Maaşlar ödeniyor13’üncü maaşlar ayın 25’i ve 26’sında yatırılacak14 Aralık 2025 Pazar 17:46KIBRIS
Lefkoşa'da uyuşturucu operasyonuLefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği Ekipleri Lefkoşa’da bir evde yaptığı aramada 30 gram hintkeneviri bulması olayıyla ilgili 4. Bir kişi daha tutuklandı.14 Aralık 2025 Pazar 12:02LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.