ATAOĞLU: “ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İLE HER ZAMAN İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede Çevre konusu ele alınırken, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın, yapmış olduğu faaliyetleri ve projeleri görüşüldü.

11 Ekim 2018 Perşembe 19:02
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’da yaptığı resmi temaslar çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Görüşmede Bakan Ataoğlu’na KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü, Bakanlık Müsteşarı İsmet Esenyel, Özel Kalem Müdürü Türker Yüksel ve Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı eşlik etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşmede Çevre konusu ele alınırken, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın, yapmış olduğu faaliyetleri ve projeleri görüşüldü. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile daha önceden yapılan işbirliği protokolünün yeniden revize edilerek, çevre alanında atılacak yeni adımlar ele alındı.
İki bakan, iki ülkede hayata geçirilecek yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Bakan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın gündemine ilişkin bazı bilgileri Bakan Kurum ile paylaştı. Görüşmenin ana gündem maddesini KKTC’de hayata geçirilmesi hedeflenen projeler oluşturdu.
Bakan Ataoğlu, KKTC’de “Sürekli Atık su İzleme Sisteminin” (SAİS) kurulması için ihaleye çıktıklarını ve 24 Ekim tarihinde ihalenin sonlanacağına değindi. İhale sürecinin ardından Sürekli Atık Su İzleme Sisteminin 6 ay içerisinde faaliyete geçeceğini ifade eden Ataoğlu, Çevre Koruma Dairesi Personeli’ne SAİS konusunda eğitim verilmesi talebinde bulundu.
Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın diğer bir gündem maddesi olan Mavi Bayrak konusundan da bahseden Ataoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınabilecek teknik destek sayesinde Mavi Bayrak standartlarını denizlerimizde uygulama hedefinde olduklarını belirtti.
Ataoğlu denizlerden numune alınarak anında tahlil yapma imkanı sağlayacak olan Mobil Laboratuar konusunda Bakanlığın bir çalışma başlattığından bahsederek, Mobil Laboratuar’ın temin edilmesi konusunda destek istedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile her zaman işbirliği içerisinde çalıştıklarını da söyleyen Ataoğlu, Bakan Murat Kurum’a ve geçmiş Çevre Bakanlarına katkılarından ötürü teşekkürlerini sundu.
KURUM
Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kurum, KKTC’yi farklı bir ülke olarak görmediklerini, KKTC’nin kendileri için çok önemli olduğuna değinerek, her zaman olduğu gibi işbirliği ve destek sözü verdi.
SAİS ve Mavi Bayrak konusunun çok önemli olduğuna değinen Kurum, Mavi Bayrak Standardının yakalanması iki ülkenin de menfaatine olduğunu ifade etti.
Mavi Bayrak, ülkenin değerinin artması ve turisti çekmesi açısından da büyük önem arz ettiğini söyleyen Kurum, Bakanlık olarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.
Denizler ile ilgili olarak uzman bir ekibin KKTC’ye gönderebileceklerini de ifade eten Kurum, Çevre Koruma Dairesi personeli ile birlikte teknik ekibin birlikte çalışması önerisinde bulundu.
Mobil Laboratuar aracının da güzel bir yatırım olacağını söyleyen Kurum, aracın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınıp KKTC’ye hediye edilebileceği müjdesini de verdi.
Bisiklet yolları konusunda da ortak çalışma yapabileceklerine değinen Kurum, KKTC’nin gelişmesi için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ifade etti.
Görüşmenin ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sultani üzümde, molehiya ve marulda bitki koruma ürünü tespit edildiSultani üzümde, molehiya ve marulda bitki koruma ürünü tespit edildi25 Temmuz 2025 Cuma 18:13GENEL SAĞLIK
Esentepe'de yangın kontrol altındaEsentepe-Karaağaç bölgesinde çıkan yangın kontrol altına alındı.25 Temmuz 2025 Cuma 16:07KIBRIS
DAÜ, Bakü’deki Etkinlikle Azerbaycan’da Eğitim Danışmanlarıyla Yeni İş Birlikleri KurduDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından Bakü’de düzenlenen kapsamlı tanıtım etkinliği büyük ilgi gördü.25 Temmuz 2025 Cuma 15:38DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Esentepe'de yangın çıktı! İşte detaylar...Esentepe'de yangın çıktı!25 Temmuz 2025 Cuma 14:35KIBRIS
Geri viteste bıraktığı araç kardeşinin ölümüne neden oldu: Ümmü Mutlu tutuksuz yargılanacakHaspolat’ta kardeşinin ölümüne neden olan kazayla ilgili tutuklanan Ümmü Mutlu, mahkemeye çıkarıldı. Aracı geri viteste bırakarak küçük kardeşi Yusuf Mutlu’nun ölümüne sebep olduğu belirtilen zanlı, 30 bin TL'lik teminata bağlandı.25 Temmuz 2025 Cuma 14:05KIBRIS
Rum basınından iddia: Limasol yangınına “yeterli müdahale” yapılmadı!Rum basını, Güney Kıbrıs’ta çarşamba günü başlayan ve Limasol’un dağlık kesimleri başta olmak üzere yaklaşık 125 kilometrekarelik bir alanı yok eden yangına yeterli müdahale yapılamadığı gerekçesiyle halkın öfkeli olduğuna yer verdi.25 Temmuz 2025 Cuma 12:47GÜNEY KIBRIS
Gazimağusa’da park yeri kavgası: Demir çubukla ciddi darpPolis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, araç parkı nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Demir çubukla bir kişinin başına vuran D.G. dahil 5 kişi tutuklandı, soruşturma sürüyor.25 Temmuz 2025 Cuma 12:46GAZİMAĞUSA
Simon Aykut’un serbest bırakılma talebine ilişkin karar Pazartesi alınacakEski Kıbrıs Rum taşınmazlarını suiistimal ettiği gerekçesiyle Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Simon Aykut, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek yeniden şartlı tahliye talep etti. Mahkeme kararını Pazartesi açıklayacak.25 Temmuz 2025 Cuma 12:44GÜNEY KIBRIS
İtalya’dan o yasaya ilk onay: Kadın cinayetlerine ömür boyu müebbetİtalya’da Başbakan Giorgia Meloni hükümetinin hazırladığı ve kadın cinayetlerinde ömür boyu hapis cezası öngören yasa tasarısı, İtalyan parlamentosunun üst kanadı Senato’da oy birliğiyle kabul edilerek yasama sürecinde ilk onayını aldı.25 Temmuz 2025 Cuma 12:43AVRUPA
Lefkoşa ve Gazimağusa’da hırsızlık: İki tutuklamaLefkoşa’da bir internet kafede bir şahsa ait para cüzdanı ile birlikte içerisindeki paraları, kimlik kartları ve bankamatik kartını çalan 20 yaşındaki şahıs tutuklandı.25 Temmuz 2025 Cuma 12:11KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs