28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

ATAMAN: EBEVEYNLER ÇOCUKLARIN İLK EĞİTMENLERİ

Avrupa Üniversitesi ' nin (eul) Başkanı Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Prof. Dr. Ayşegül Ataman, "ailenin özel eğitimde önemini" vurguladı ve bazı açıklamalar yaptı.

Ataman: Ebeveynler çocukların ilk eğitmenleri

26 Kasım 2018 Pazartesi 14:35

Avrupa Üniversitesi ' nin (eul) Başkanı Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Prof. Dr. Ayşegül Ataman, "ailenin özel eğitimde önemini" vurguladı ve bazı açıklamalar yaptı.

Özel Eğitime ihtiyacı olan bir çocuğun, uzun ve yorucu bir yolculuktan bir başlangıç olduğunu işaret eden ataman, "Toplum tarafından yapılan olumsuz tutum sonucu olarak, organları doğum kusurları kaynaklanan yaralanmalar sonucu günlük hayatın devamı olarak, bireyin hayatına devam etme girişimleri" Engelli "ailede üstesinden gelmek için zor bir durumda sonuç".

Ataman: Çocuk, erkeğin ve kadının cins özelliklerine sahip olduğunun kanıtıdır.

Ataman, " bunu açıkça söyleyebilirim ki, aileyi bir aile yapan özellik, kadın ve erkek bağı olan kadın ve Erkek Birliği Derneği tarafından kuruldu. Çocuk, erkeğin ve kadının onların özelliklerine sahip olduğunun kanıtıdır ", ve çocuğun, ailenin beklentilerini yerine getirecek, geleceği güvence altına alacak ve aile adını canlı tutacak bir yaratık olduğunu da sözlerine ekledi. Ataman daha da ekledi, bu nedenle, çocuk içinde meydana gelen her türlü sakatlık, çocuğa a bu anlamlara, aile için çoğu davada anlamsız hale gelmesini sağlar. Ataman, bu sürecin anlamsız olma sürecini önlemenin en temel yolu, ailenin bu psikolojik süreçlerin hızını zorlayarak çocukları hakkında gerçekçi beklentiler için olanak sağlamak olduğunu belirtti. Ataman ayrıca, "Aile eğitimi" denilen bağımsızlık elde etmek için entegre bir ortamda eğitim almasını sağlayacak olan gelişim gözlemlebilirsiniz ' yi hızlandıracak en erken dönemde müdahale edilmesi gerektiğini de belirtti.

Ataman: Ebeveynler çocukların ilk eğitmenleri.

Ataman, aile eğitimi 1970 ' lerde özel eğitim alanında ilk kez 0-6 yıl özel ihtiyaçları olan çocuklar için erken müdahale programlarının bir parçası olarak tanıtıldı ve ebeveynlerin çocukların ilk eğitmenleri olduğunu ekledi. Ataman, anne-Baba eğitiminin tüm toplum için önemli olduğunu ve ailelerin ihtiyaçları olan konulara odaklanması, özellikle de eğitimini planlarken çocukların daha üretken ve başarılı olacağı ihtimalini artırmak için önemli olduğunu belirtti.

Ataman: Aile Eğitim Hizmetleri, uzmanlar tarafından sistematik olarak yürütülen faaliyetler içerir

"Anne-Baba çocuklarını diğer insanlardan daha iyi anlıyor ve çocuklarıyla daha fazla vakit geçirme yetenekleri, ve evde anne-Baba tarafından okulda öğrenen yeteneklerin iyileştirilmesi, ailelerin eğitimini destekleyen görüşler olarak kabul ediliyor" Engelli çocuklarına ", dedi ataman. Ataman, "ailelerin çocuklarının eğitimine aktif katılımını sağlamak için sağlanan aile eğitim hizmetleri, uzmanların çocuklarıyla ilgili belirli hedeflere ulaşmasını sağlamak için uzmanlar tarafından yürütülen sistematik faaliyetler arasında yer alıyor", diyerek şöyle devam etti: Aile Eğitimi, çocuğun tedaviyi sağlama veya genişletme konusunda rol yapma olanağı sağlayan bilgi ve beceriler sağlama fikrine yatar.

Ataman: Aile eğitim programları, aileye çeşitli beceriler ve kavramlar öğretmek için kullanılır

Ataman, aile eğitiminin başlıca amacı, anne-Baba rolünü anne-babaya a ve aile eğitiminin amacının, ebeveynlik sürecinin çeşitli yönleri hakkında bilgi vermek yerine, anne-Baba ' nın çocuklarını nasıl doğal bir süreç ve ortamda eğitmek öğretmek olduğunu işaret etti Ve ebeveyn kazanç becerileri yapmak. Ataman, ailelerin çocuklarının davranışlarını kontrol etmek için çocuklara beceri, kavram ve yöntem ve teknikler öğretmeye olanak sağlayan aile eğitim programları olduğunu söyledi. Ataman ayrıca, "Aile eğitim programları aileye çeşitli beceriler ve kavramlar öğretmek için kullanılır" ve bu programların koşul uygulama süreçleri ve sunumlar konusunda farklı olabileceğini vurguladı. Ayrıca, çalışma odasında anne-Baba olarak anne-Baba olarak fark edilen yerlere, anne-Baba olarak anne-Baba olarak farkında, anne-Baba olarak anne-Baba olarak fark eden yaklaşımlar ve yaklaşımlar olduğunu da belirtti.

Ataman, anne ve baba görevleri anne ve baba rolleri, bilgi, destek ve kaynaklar ile anne baba ' nın sakatlık, çocukların sosyalleşme, kardeşler ile ilişkiler, velayet ve yasal işlemler ile ilgili olarak tren nişan, Temin ve ayrıca "anne baba olarak sadece anne-Baba olarak yaklaşım göre anne baba rolü advocators veya eğitmenleri ziyade anne baba olmalı" diye de ekledi. Ayrıca, anne-Baba ' yı öğretmen olarak eğitmek amacıyla, çocuk yetiştirme yaklaşıyor takdim, çocuğun dil gelişimine, sosyal ve duygusal gelişimine katkıda bulunmak, öğretmenlik babaya çeşitli davranışlar sunmak için hedef Ve bağımsız yaşam becerileri. Ataman daha ileri bir şekilde, anne-Baba ' yı advocators veya eğitmen olarak eğitmek amacıyla, ebeveynler yasal savunma açısından eğitim görüyor ve çocuk konusunda uzman olan eğitim, sosyal ve ekonomik kaynakları bulmak için eğitim görüyor.

" sonuç olarak, özel eğitimde aile eğitimi, bireyin gelişiminde oluşabilecek yetersizlik etkisini en aza indirmek için önemlidir. Çocukların gelişim desteği ararken erken müdahale parçası ayrılmaz bir parçasıdır," ve son yıllarda özel eğitimde ailenin artan önemini vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA