23 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

ASMAALTI ESNAFI LEFKOŞA BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİNİ KINADI

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği, “tüm belediyelerin kabul ettiği suyu Lefkoşalı'ya çok gördüğü” gerekçesiyle Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyelerini kınadı.

Asmaaltı Esnafı Lefkoşa Belediye Meclisi Üyelerini kınadı

14 Haziran 2016 Salı 11:55

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği, “tüm belediyelerin kabul ettiği suyu Lefkoşalıya çok gördüğü” gerekçesiyle Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyelerini kınadı.

Dernek Başkanı Tanju Müezzinoğlu yaptığı yazılı açıklamada, KKTC’nin su kaynaklarının kısıtlı olduğunu, iki yıldır süren kuraklığın  mevcut su kaynaklarını en alt seviyeye getirdiğini kaydederek, “Hal böyle iken Anavatan Türkiye Cumhuriyeti bizlere elini uzatmış ve can suyu projesi hayata geçirilerek ülkemize içilebilir temiz suyu ulaştırmıştır” ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, “İnsanoğlunun hayatta kalabilmesi için en temel unsur olan suyun bazı kendini bilmezler tarafından halka ulaşmasına engel olunmakta olduğunu ve vatandaşın mağdur edildiğini” savundu.

Müezzinoğlu, bugün gelinen noktada Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyelerinin su gibi  bir nimeti halka çok gördüklerini ileri sürerek, “ Başkent Lefkoşa’da ancak haftada bir depolara akan tuzlu suyu mu bize layık görmektedir. Suyu ben idare edeceğim mantığı günümüz gerçekleri ile bağdaşmamaktadır” dedi.

Müezzinoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Meclisi’nden Lefkoşa’nın hak ettiği temiz, içilebilir ve sağlıklı su konusunda bir an önce yeniden adım atmasını beklediklerini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA