16 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele25°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara23°C

“ASKERLİK SÜRESİ KISALTILSIN”

“Askerlik süresi kısaltılsın”

13 Eylül 2014 Cumartesi 16:48

Evrim Kamalı

Kıbrıslı Türklerin yurt dışına göç etmesindeki en önemli etkenlerden gösterilen askerlik süresi gençler arasında ciddi bir rahatsızlığı beraberinde getiriyor. Gençler askerlik süresinin kısaltılması gerektiğini vurgularken, ülkemizde uygulanmayan Vicdani Ret konusunun da bir an önce gündeme alınması gerektiğine işaret ediyor. Öte yandan askerliğin, gençlerin en verimli olabileceği çağlarda önlerine engel olarak çıktığını da kaydedenlerin sayısı oldukça fazla.

 

Çağın ÇolakÇağın Çolak:

Bence askerlik süresinin kısaltılmasının yanında vicdani ret hakkının da tanınması gerekmektedir. Askerliği yapma sevdalısı olanlar askerlik yapa bilir. Ancak istemeyenlerin zorla askere çağrılması ve askerlik yapmaya zorlanması yanlıştır.

Diren ÖzdoğalDiren Özdoğal:

Askerlik süresi düşürülsün, hatta tamamen kaldırılsın. Askerlik hayatımızda boşa kaybedilen zamandır. Bence askerliğin olmadığı yerde savaş da olmaz. Bu nedenle askerlik olmasın. Silahsız bir dünya düşlüyoruz.

Mehmet HorosMehmet Horos:

Bence askerlik profesyonel olsun, devlet ekonomisine de katkısı olur. İşsizlik oranı düşer. Bu çağda zaten askerliğin olması yanlıştır. Ülke gençliğinin göç etmesine sebep oluyor. Birçok genç yurduna dönmek istese askerlik sorunu nedeni ile dönemiyor.

Işık ÇağşakIşık Çağşak:

Bence askerlik kaldırılmalı ve profesyonel olmalıdır. Ülkemizde tehlike unsuru yaratan olay yok bu nedenle bu kadar çok askere de gerek yok. Askerliğin uzun olması genç olan erkek nüfusun göç etmesine sebep oluyor.

 

Buğra BoraBuğra Bora:

Askerlik süresi bence zaten kısadır. Ülkemizde asker zaten azdır süre kısalırsa sınırlarımız boş kalacak ve düşmanlar tarafından gelecek saldırılarda savunmasız kalacağız. Vatanımız sahipsiz kalmasın askerlik onurlu bir görevdir her Türk genci bu görevi yapıp erkekliğe adım atmalıdır.

 

Burçin KeleşzadeBurçin Keleşzade:

Savaşmayalım sevişelim demek istiyorum. Bence askerlik kurumu gereksiz bir kurumdur. İnsan öldürmenin dersini almaya kimsenin ihtiyacı yoktur. Askerin olmadığı bir dünyada savaş da olmayacağına inanıyorum bu nedenle askerlik tamamen kaldırılsın.

 

Savaş DursunSavaş Dursun:

Bence askerlik sadece kısaltılmakla kalmasın tamamen kaldırılsın. Kıbrıs’ta askere ihtiyaç yoktur.  Askerliği gerektiren bir unsurunda olduğuna inanmıyorum. Askerlik Türk gencinin en büyük sıkıntısıdır. Bu nedenle askerliğe hayır diyorum.

Mustafa FerzanMustafa Ferzan:

Askerlik genç yaşta bizlerin kaybetmiş olduğu zamandır. Bence askerlik süresinin kısaltılması yanında askere alma yaşının da 20 yaşına çekilmesi gerekmektedir. Genç yaşta askere giden gençlerimiz ilerde ciddi sorunlar ile karşılaşmaktadırlar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA