ASGARİ ÜCRETLİ ASÇLIK SINIRININ ALTINDA
Bir çok sektörde sakatlık sürüyor

18 Ağustos 2015 Salı 12:32
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, BRT'de Sabah Rotası’nın konuğu oldu.
Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, ülkedeki sağlık sisteminin çökmüş olduğunu, bunu Sağlık Bakanı’nın da açıkça teyid ettiğini söyledi.
Sektörde çalışan sayısının hasta oranına göre çok kısıtlı kaldığına işaret eden Özkardaş, buna rağmen sağlık çalışanlarının ek mesai sistemine göre çalıştırıldığını anlattı.
Çalışan eksikliğinden dolayı kaza veya hasta ihbarlarına ambulans ile tek bir hemşire gönderildiğini dile getiren Özkardaş, bunun çok sayıda hayata mal olduğunu açıkladı.
Onkoloji Hastanesi’nin yakında açılacağını, ancak bu hastanede çalıştırılacak onkolog veya uzman hemşire bulunmadığını savunan Özkardaş, “Sağlıkta tasarruf yapmanın doğru olmadığını” söyledi.
Sağlık sektörünün yeni bir döneme geçebilmesi adına, Kamu-Sen olarak, “vardiya-rotasyon” başlıklı bir tüzük hazırlayıp Sağlık Bakanı’na sunduklarını dile getiren Özkardaş, bunun günümüz şartlarına uygun olduğunu kaydetti.
Özkardaş, hazırladıkları tüzüğün Sağlık Bakanı tarafından olumlu karşılandığını ve yaklaşık 10 gün içerisinde Bakanlar Kurulundan geçmesini beklediklerini de ifade etti.
Mehmet Özkardaş ekonomi konusuna da değinirken, Türk Lirası’nın döviz karşısında erimesinden kaynaklanan bir buhranın ülkede hakim olduğunu söyledi.
2007 yılından bu yana eşel-mobil dışında çalışana hiç artış yapılmadığını anımsatan Özkardaş, bu konuda tedbir alması için hükümete çağrıda bulunduklarını kaydetti.
Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu da savunan Özkardaş, özel sektör çalışanlarının aşırı çalıştırıldıkları için matematiksel olarak bu rakamı da almadıklarını iddia etti.
Açıklamalarında Kıb-tek’i de eleştiren Özkardaş, kurumun, yöneticilerin değil halkın malı olduğunu söyledi.
Kıb-Tek’in Sayıştay’ın dahi denetleyemediğini, Devlet içinde ayrı bir oluşum şekline dönüştüğünü savunan Özkardaş, bu konuda da ülkeyi yönetenleri göreve çağırdı.
Özkardaş, Kamu-Sen’in bugün Maliye Bakanı’nı ziyaret ederek, Kıb-Tek, kayıt dışı ekonomi, batık bankalar, şaibelerin araştırılması, göç yasası ile istihdam edilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi, döviz mağdurlarının durumu ve maaş artışları ile hayat pahalılığı gibi konular üzerinde çalışma başlatması için talepkar olacaklarını söyledi.
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
Alayköy-Metehan Çevre Yolu’nun bir bölümü yarın bisiklet yarışı nedeniyle trafiğe kapatılacakAlayköy-Metehan çevre yolunda yarın saat 10.00’da, bisiklet yarışı kapsamında, yolun bir kısmı trafik akışına kapatılacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:46KIBRIS
Girne - Tatlısu Anayolunda kaza!Esentepe-Tatlısu ana yolu üzerinde bugün saat 13.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü ağır yaralandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:45KIBRIS
Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı madde ile saldırıldı!Güney Kıbrıs’ta ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle “Sistem Karşıtı Sanat” başlıklı resim sergisini iptal etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 14:00GÜNEY KIBRIS
LTB, şap hastalığına karşı tedbirleri arttırarak sürdürüyorVerilen bilgiye göre, LTB bu kapsamda araçlı dezenfeksiyon noktalarını üçe çıkardı.19 Aralık 2025 Cuma 13:59LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.