28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

ASGARİ ÜCRET SAPTAMA KOMİSYONU TOPLANDI

Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplandı

06 Temmuz 2015 Pazartesi 11:54

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, ikinci toplantısını bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı, Komisyon Başkanı İsmet Lisaniler başkanlığında gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bugün saat 10.00 sıralarında başlayan Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısında, en fazla üyeye sahip işçi sendikası olan Hür-İş, en fazla işvereni temsilen Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası, devleti temsilen ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Planlama Örgütü temsilcileri hazır bulundu.

Komisyonda 5 devlet, 5 işveren ve 5 de işçi tarafı temsilcisi olmak üzere 15 üye yer alıyor. Asgari ücret 1 Kasım 2014’den beri bin 675 TL olarak uygulanıyor.

Toplantı öncesinde, Komisyon Başkanı İsmet Lisaniler, Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu ile K.T. İşverenler Sendikası Başkanı Mustafa Aroğlu birer konuşma yaptı.

LİSANİLER

Komisyon Başkanı İsmet Lisaniler toplantının girişinde yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun bugün ikinci toplantısını gerçekleştirdiğine işaret ederek,  geçen hafta yapılan ilk toplantıda tarafların, asgari ücretin ne olması gerektiği konusunda görüşlerini bildirdiklerini belirtti.

Toplantı sonrasında tarafların görüşleri kendi içlerinde değerlendirdiklerine işaret eden Lisaniler, bugün ise tarafların görüşlerini daha net ortaya koyarak paylaşımda bulunacaklarını ve uzlaşmaya çalışacaklarını kaydetti.

LATİFOĞLU

Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu da,  geçen toplantıda düşüncelerini paylaştıklarını belirterek, bugünkü toplantıda daha net istatistiki veri varsa onları inceleyeceklerini söyledi.

Latifoğlu, bugünkü toplantıda uzlaşıya varılmasını temenni etiklerini sözlerine ekledi.

AROĞLU

K.T.İşverenler Sendikası Başkanı Mustafa Aroğlu da, toplumun refahının arttırılması sorumluluğunun bilinciyle çalışmaları yürüttüklerine dikkat çekerek, bugünkü toplantıda istatistiki verileri yeniden gözden geçireceklerini söyledi.

Aroğlu, görüşmelerden kısa sürede sonuç alınmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA