20 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa21°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

ASGAR ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

Asgar Ücret Tespit Komisyonu, 21 Haziran 2016 Salı Günü saat 11.00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski Hizmet Binası'nda toplanıyor...

Asgar Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor

16 Haziran 2016 Perşembe 15:29

22/1975 Sayılı Asgari Ücretler Yasası  kapsamında, Asgari Ücret Tespit Komisonu tarafından yılda  en az bir defa belirlenme zorunluluğu olan Asgari  Ücret: "İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı olarak ödenen ve işçi ile eşinin ve üç veya beş çocuğunun yeterli beslenme, sağlıklı konut, giyim, aydınlatma ve ısıtma, ulaşım, çağdaş düzeyde sağlık servisi, eğitim, kültür, dinlenme, eğlence ve benzeri temel gereksinmelerini geçerli fiyatlar üzerinden karşılamaya yetecek miktar "olarak  tanımlanıyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 5 üyesi  bünyesinde en çok işçiyi temsil eden en üst derecedeki işçi sendikası temsilcisi, , 5 üyesi bünyesinde en çok işvereni temsil eden en üst derecedeki işveren sendikası temsilcisi ve 5 üyesi de Bakanlar Kurulu tarafından atanan devlet kanadı temsilcisinden   olmak üzere toplam 15 üyeden oluşuyor.

K.K.T.C.’de son asgari ücret, hükümet ve işveren kesimi temsilcilerinin olumlu ve  işçi temsilcilerinin olumsuz oyları ile oy çokluğuyla    1,730 Türk lirası  (Brüt) olarak  kabul edilmiş  ve   1 Eylül 2015 tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girmiştir.

2 Haziran 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Asgari Ücret Tespit Komisyonu Başkanlığı’na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Süleyman Göktaş getirilmişti.

Asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamda, Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner başkanlığında, işçi ve işveren temsilcileri  sosyal konsey toplantısında biraraya gelmiş, Bakan Saner taraflar  ile görüş alışverişinde bulunmuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 21 Haziran 2016 Salı Günü, saat 11.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski Hizmet Binası’nda toplanacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA