20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

ARINÇ DA BAŞKANLIĞA KARŞI: BU PARTİ TAYYİP’İN PARTİSİ DEĞİLDİR

Arınç da başkanlığa karşı: Bu parti Tayyip’in partisi değildir

17 Haziran 2016 Cuma 12:41

BBC Türkçe’den Rengin Arslan’a konuşan Arınç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın AKP olağanüstü kongresinde sarf ettiği “Bu parti Tayyip’in partisidir” sözlerine atıfla, “Bu parti Tayyip’in partisi değildir. Bu parti milletin bize bir emanetidir, hepimizin partisidir. Bir kişinin şahsi mameleki haline getirilemez” dedi.

‘Başkanlığın gündemden çıkması lazım’

Erdoğan’ın ısrarcı olduğu başkanlık ve yeni anayasanın herkes tarafından konuşulduğunu belirten Arınç, Erdoğan’ın istediği sistemin tarifini yaptı: “Erdoğan yapısı itibariyle sözünü dinletebileceği, bütün karar mekanizmalarında tek başına müessir olabileceği, yapacağı çalışmaların önüne çok engelin çıkmayacağı bir başkanlık sistemi arzu ediyor.”

Arınç, sistem üzerinde iyi çalışılmadığını da söyledi: “Bu işin Türkiye’nin gündeminden bir şekilde çıkması lazım.”

‘Erdoğan Allah’ın özel olarak gönderdiği biri değil’

Daha önce birçok kez Erdoğan’a yönelik eleştiri yapan Arınç, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti: “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkan olması, başbakan olması eşitler arasında onu birinci gördüğümüz için olmuştur. Yoksa Allah’ın özel olarak gönderdiği, tek başına her şeyi ifade eden, herkesten daha güçlü, herkesten daha akıllı, herkesten daha bilgili, herkesten daha sorgulanmayan bir insan olarak kendisini görmedik.”

‘Partinin başarısı, Erdoğan’ın başarısı değil’

AKP’ye zarar verecek hiçbir hareketin içinde bulunmayacağını söyleyen Arınç, partinin başarısının Erdoğan’ın anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi: “Bugün AK Parti’de işlerin iyi gitmediğini düşünenler varsa, artık bu partiden Türkiye’ye hayır gelmez, ben buna oy vermem diyenler varsa, çareyi çözümü onlar bulurlar. Su akacağı yolu mutlaka bulur.”

‘Davutoğlu’nun gitmesine şaşırdım’

AKP içinde muhalif bir hareket olmadıklarını belirten Arınç, Erdoğan’ın eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘ipini çekmesi’ne şaşırdığını ifade etti: “Sayın başbakan bir akşam köşke gitti ve dönüşünde bana ‘Allahaısmarladık’ dedi ve hepimiz şaşırdık. Yani böyle bir şey Türk siyasi tarihinde hiç rastlanmamıştır, bizim çizgimizde de hiç olmadı bu. Yani bir sebep olması lazım. Bir insan bu kadar başarılı olduktan sonra ‘Ben gidiyorum, Allahaısmarladık’ demez.”

diken

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA