20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

ARIKLI: “KIB-TEK CUMHURİYETİ İLE MÜCADELEDE HÜKÜMETE DESTEĞİMİZ TAMDIR”

YDP Güvercinlik köyünde hem örgüt seçimini tamamladı hem de geleneksel sabah kahvaltısı programını devam ettirdi.

Arıklı: “Kıb-Tek cumhuriyeti ile mücadelede hükümete desteğimiz tamdır”

17 Şubat 2019 Pazar 17:47

Örgüt seçimi ve ardından gerçekleştirilen kahvaltıda İlçe Başkanı Mehdi Eker, Genel Sekreter Turan Büyükyılmaz, Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu ve Genel Başkan Erhan Arıklı birer konuşma yaptılar.

 

Genel Başkan Erhan Arıklı yaptığı konuşmada 75 ten sonra oluşturulan iç statükodan bahsederek, “Bu iç statükoyu yıkacak tek parti YDP’dir. Bizim dışımızdaki diğer partiler ya bu statükonun mimarı ya da piyonudur. Onların bu kurulu düzeni yıkmasını beklemek ölü gözünden yaş beklemek demektir” dedi.

 

Arıklı mevcut 4 partili koalisyon içinde iyi niyetli olan Milletvekili ve Bakanların da olduğunu ama bunların iyi niyetlerinin Hükümetin günahlarını ortadan kaldırmadığını söyledi. Arıklı; “Memlekette bu kadar sıkıntı var. Bekleyen bunca yasa var. Alınması gereken tedbirler, üzerine gidilmesi gereken yolsuzluklar var. Ama Hükümet Vicdanı Ret ve Kürtaj yasalarını geçirmeye çalışıyor. Aç insanlar, evine para götüremeyenler, elektrik faturasını ödeyemediği için karanlıkta kalanlar Hükümetin gündemini işgal etmiyor. Onlar askerliği ortadan kaldırmak veya doğmamış bebekleri katletmek sevdasındadırlar” dedi.

Arıklı Kıb Tek konusunda yaşananlara da dikkat çekerek; “Kıb Tek bir Cumhuriyet haline gelmiş. Oraya kimse müdahale edemiyor. Kıb Tek yönetimi 2 firmaya teslim olmuş. Onların emir eri durumundalar. Her yıl ihalesiz yada adrese teslim ihale ile milyonlarca liralık rantı kendi aralarında bölüşüyorlar. Bu yönetim 4 adet jeneratör alıp 40 milyon auro ödeyecek bunun faturasını da size kesecekler. Bu jeneratörlere aslında ihtiyaç yok. Kablo ile elektrik getirip fiyatları ucuzlatmak varken gereksiz yere jeneratör alıp kurumu iyice batağa sokacaklar. Bakan artık bu keyfiyete dayanamadı ve Yönetim Kurulu Başkanını görevden aldı. Böylece bu Kıb Tek Cumhuriyeti ile mücadele başlamış oldu. Biz elbette bu mücadelede Hükümete destek vereceğiz. Yeter ki sonuna kadar gitsinler. Korkmasınlar”. dedi.

Güvercinlikteki toplantıdan sonra Parti Merkezine geçildi. Parti Merkezinde Yılmazköy’ den 34 kişinin partiye katılım töreni yapıldı.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA