19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

ARAL MORAL’IN KİTABI “TAVURİ” KHORA KİTAPLIĞINDA

Aral Moral’ın kitabı “Tavuri” Khora Kitaplığında

26 Mart 2014 Çarşamba 10:26

Khora Kitaplığı, anı-biyografi dizisine “Tavuri” isimli yeni bir kitap daha ekledi.

Khora Kitap-Cafe’den yapılan açıklamaya göre, gazeteci Aral Moral’ın hazırladığı kitap, Kıbrıs Türk toplumunda ilginç bir kişilik olarak bilinen Tavuri’nin hikayesi üzerinden yakın döneme ait tarihi de anlatıyor.

Khora Yayınları’nın 26. kitabı olarak basılan “Tavuri”, Mustafa Serttaş’ın çocukluğundan itibaren işlediği suçları anlatıyor. Kitap özellikle Tavuri’nin sabıkalı hayatının yanında özel hayatını da okuyucuya aktarıyor. Bunu yaparken de, toplumun 1974 sonrası sosyo-ekonomik ve karakteristik özelliklerine ayna tutuyor.

Kitabın bir diğer özelliği de, Tavuri’nin bir suçu işlemeden önce nasıl akıl dolu plan yaptığını gözler önüne seriyor. Ayrıca, kitapta Tavuri’yi yakından tanıyan kişilerin anıları, Tavuri ile röportaj ve medyada Tavuri ile ilgili haber, köşe yazıları ve fotoğrafların yanında sabıka kaydı da yer alıyor.

Kitabın önsözünü gazeteci-yazar Ulaş Barış kaleme alırken, yayına hazırlanmasını Merter Refikoğlu üstlendi. Düzeltilerini gazeteci-yazar Hasan Kahvecioğlu, kapak ve sayfa tasarımını ise grafiker Ömer Tatlısu yaptı.

“Evimizin dolandırıcısı” başlığıyla önsözü yazan Ulaş Barış “Bu kitabı okurken aslında bir trajedi, bir dram göreceksiniz. Yitip giden, yanlış yola düşen iflah olmaz bir suçlu.  Yaptığı kötü şeyler, söylediği yalanlar ve çevirdiği dolaplar karşısında ağzınız açık kalacak ama bana inanın ona hiç ama hiç soğukluk duymayacaksınız.” dedi.

Kitabı basım öncesi okuma fırsatı bulan İbrahim Beyazoğlu, Filolog Ulaş Gökçe ve Gazeteci-yazar Serhat İncirli’nin kitapla ilgili görüşleri de yer alıyor. Gazeteci-yazar Serhat İncirli’ye göre “İşte 1974 sonrası Kıbrıslı Türk toplumunun, Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin ve ardından da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin özeti budur...”

Kitabın imza ve tanıtım günü ise 3 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de Khora Kitap Cafe’de gerçekleştirilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA