26 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele23°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

ARAÇTA BULUNAN KAN LEKELERİNİN DNA TESTİ YAPILACAK…

Araçta bulunan kan lekelerinin DNA testi yapılacak…

24 Haziran 2014 Salı 11:27

Kuruova köyünde meydana gelen “polis cinayeti” ile ilgili soruşturma devam ediyor…

Gamze BAYKUR

Kuruova köyünde cinayete kurban giden Müfettiş Muavini Mehmet Bayraktar’ı öldürmekle suçlanan zanlı Mehmet Vechi Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Taammüden adam öldürme” suçlamasıyla yeniden mahkemeye çıkarılan 70 yaşındaki zanlı tahkikat maksatları bakımından tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

Av tüfeği henüz bulunamadı…

Meselenin tahkikat memuru Müfettiş Muavini Serkan Bulak, 18 Haziran tarihinde Kuruova’da Mehmet Bayraktar’ın, annesine ait evin balkon kısmında bulunduğu sırada yakın mesafeden göğsüne ve omuzuna henüz tespit edilemeyen bir av tüfeği ile ateş edilerek öldürüldüğünü anımsattı. Bulak, ayni gün yapılan otopside Bayraktar’ın kesin ölüm nedeninin ateşli silahla yaralanmaya bağlı iç ve dış kanama olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında olayda şüpheli olarak görülen zanlının, 19 Haziran tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Bulak, zanlıya ait araçta Olay Yeri İnceleme Uzmanları tarafından yapılan incelemede kan olduğuna inanılan lekeler bulunduğunu açıkladı. Araçta bulunan ve kan olduğuna inanılan lekelerin DNA testi için Türkiye’ye gönderileceğini belirten Bulak, ayrıca zanlıya ait av tüfeğinin üzerinde kan lekesi olup olmadığının tespiti için konu av tüfeğinin de Türkiye’ye gönderileceğini söyledi. Olayda kullanılan av tüfeğinin henüz bulunamadığını belirten Bulak, bulunması gereken emarelerin olduğunu söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Bulak, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün daha tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Evinde 2 bin 237 adet fişek kapsülü bulundu…

Öte yandan Müfettiş Muavini Mehmet Bayraktar cinayetinde şüpheli olarak görülen ve tutuklanan akabinde ise delil yetersizliğinden serbest bırakılan kadının babasının evinde yapılan aramada 2 bin 237 adet fişek kapsülü bulundu. Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı kişi teminata bağlanarak serbest bırakıldı. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışı men edilmesine ve 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA