24 Nisan 2024
  • Lefkoşa36°C
  • Mağusa36°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt34°C
  • İskele36°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara28°C

ARABACIOĞLU İSTİFA NEDENLERİ AÇIKLADI

Arabacıoğlu istifa nedenleri açıkladı

25 Eylül 2014 Perşembe 13:53

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, bakanlık görevinden istifa ettiğini, amacının topluma mesaj vermek olduğunu belirtti. Arabacıoğlu, istifa kararı ile birlikte, eğitimde yaşanan sorunlar ve çözümleri konusunda herkesin ciddi şekilde düşünmesi ve sistemdeki tıkanıklığın bir kez daha göz önüne serilerek tartışılması gerektiğini söyledi.

arabaci

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, bugün Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile birlikte DP-UG Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, bakanlıktan istifa kararının nedenlerini açıkladı. Toplantıya DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy da katıldı.

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, da Arabacıoğlu’nun iki gün önce görevden istifa talebini ilettiğini, yapılan değerlendirme sonucu, ortaya koyduğu katkılara teşekkür ederek, istifasını kabul ettiğini kaydetti. Denktaş, istifanın kendisi için büyük bir üzüntü olduğunu, istifaya neden olan sorunların iyi anlaşılarak, mesaj çıkarılması gerektiğini belirtti.

Denktaş, Milli Eğitim Bakanı’nın hafta sonu yapılacak değerlendirmenin ardından pazartesi günü atanacağını ifade etti.

Arabacıoğlu, istifasına yol açan nedenleri; “kadrolar”, “sistemdeki çarpık yapının, yapılan manipülasyonlardan dolayı asıl tartışılması ve üzerine gidilmesi gerekli olan hastalığın gizlenmesine sebep olması”, “eğitim modelinin sorgulanması”, “sendikal yaklaşım”, “çocukların eğitim değil eylem aracı olarak kullanılması”, “kazanılmış hak kavramı”, “Hala Sultan İlahiyat Koleji ve yurtlarla ilgili sorunlar”, “taşımacılık”, “hademe eksikliği ile ilgili dıştan hizmet alımı”, “kamudaki hantal yapıdan kaynaklanan ihale sistemindeki aksamalar” başlıkları altında açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA