20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

ARABACIOĞLU İSTİFA ETTİ

Arabacıoğlu İstifa etti

24 Eylül 2014 Çarşamba 11:14

Mustafa arabaciogluRana Sarro

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu dün aniden yaptığı bir açıklama ile siyaset kulislerinde şaşkınlık yarattı. Arabacıoğlu, bakanlık görevinden istifa ettiğini kaydederken, bir yanlışım olmuş ise çok özür dilerim ifadesini kullandı.

ÖZÜR DİLEDİ

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, konuyla ilgili açıklamayı, bakanlık önünde eylem yapan KTOEÖS yetkililerini kabul ettiği esnada yaptı. Arabacıoğlu şunları söyledi;

“Bugüne değin, 13 aylık bir süre içerisinde kendisine düşen görevi ben yaptığıma inanıyorum. Onu belirtmek istiyorum. Dolayısı ile bundan sonra kendime ve aileme, zaman ayırmayı düşünüyorum. Ben her şeye teşekkür ediyorum. Bu güne kadar eğitime katkı koyduysam çok teşekkür ederim, birilerinden yanlışım olmuşsa onun içinde çok teşekkür ederim, özür dilerim. Ama bulunduğum süre içinde iyi niyetimi hiç suistimal etmemeye çalıştım. Gelen süreç o ki sistem tıkandı. Burada da sorumluluğum var ise, bende sorumluluğumu almaya hazırım”

EŞYALARINI TOPLADI

Son günlerde ciddi baskı altında olduğu öğrenilen Mustafa Arabacıoğlu’nun KTOEÖS eylemi sonrasında yaptığı açıklamaların ardından bakanlıkta bulunan eşyalarını toplayıp Gönyeli’deki evine gittiği ifade edilirken, DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş olaya anında müdahalede bulundu.

KABUL EDİLMEDİ

Arabacıoğlu, görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından yoğun bir diplomasi trafiği yaşanırken, Arabacıoğlu’nun yazılı istifasını DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a sunduğu öğrenildi. Arabacıoğlu’nun istifasının ise Denktaş tarafından kabul edilmediği açıklandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA