29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

ARA EMRİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURU YAPILDI...

DAÜ'deki AVM krizi sürüyor...

Ara emri için mahkemeye başvuru yapıldı...

25 Temmuz 2015 Cumartesi 10:40

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, DAÜ sınırları içerisine yapılacak olan AVM inşaatının durdurulması için yasal süreç başlatılması için mahkemeye başvurdu.

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), Doğu Akdeniz Üniversitesi sınırları içerisinde yapılacak olan AVM inşaatının durdurulması için Mağusa Kaza Mahkemesi’ne ara emri başvurusunda bulundu. Yasal prosedürlerin yerine getirilmediği için konuyu yargıya taşıma kararı alan KTEZO, dün Mağusa Kaza Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

TULGA: “DAÜ, TİCARİ KAYGILAR İÇERİSİNE GİRDİ...”

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, yaptığı basın açıklamasında DAÜ’nün kiraladığı arazi üzerinde yapılacak olan AVM inşaatı ile ilgili olarak bugüne kadar yaptıkları incelemelerde yasal prosedürlerin yerine getirilmediğini, inşaat izninin alınmadığını ve ÇED raporunun onaylanmadığını tespit ettiklerini belirtti. Tulga, konu projenin devasa bir yatırım olmasından dolayı bölgedeki esnafın, insanların ve yatırımcıların bilgilendirilmediğini söyledi. Bir eğitim kuruluşu olan DAÜ’nün eğitimin ötesinde ticari kaygılar içerisine girdiğini ifade eden Tulga, DAÜ’nün, kent-üniversite bağlamında ilişkiyi sağlaması gerekirken bölgede tam bir tekelleşme yaratacak bir girişimde bulunduğunu belirtti.

POLİLİ: “HALKLA DALGA GEÇEREK KAÇAK İNŞAAT YAPIYORLAR...”

KTEZO avukatı Öncel Polili, Mağusa Belediyesi’nin gözü önünde izni, kaydı ve ruhsatı olmayan bir inşaatın yapıldığını ve Mağusa Belediyesi’nin bu duruma  tüm Mağusa halkı ile sivil toplum örgütlerinin itirazlarına rağmen ses çıkarmadığını belirtti. AVM’lerin tekelleştirme olduğunun herkes tarafından bilindiğini dile getiren Polili, Mağusa’yı ileri götürecek en önemli iki kurum olan DAÜ ile Mağusa Belediyesi’nin iş birliği yapıp halkla dalga geçerek kaçak inşaatlar yükselttiklerini kaydetti. Polili, yapılan tüm uğraşlara rağmen haklarını mahkemede aramak zorunda kaldıklarını ifade ederek, inşaatın durdurulması talebiyle mahkemeye ara emri başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA