26 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

AP SEÇİMLERİNE REKOR SAYIDA KIBRISLI TÜRK BAŞVURDU

AP seçimlerine rekor sayıda Kıbrıslı Türk başvurdu

05 Mayıs 2014 Pazartesi 11:43

Güney Kıbrıs’ta, Avrupa ülkeleriyle birlikte yapılacak olan, 25 Mayıs tarihindeki Avrupa Parlamentosu seçimlerine yönelik resmi başvurular tamamlandı. Seçimlere rekor sayıda Kıbrıslı Türk başvurdu. Seçime Deniz Birinci, Alev Tuğberk, Mehmet Birinci, Osman Zorba ve Şener Levent’in başvurduğu öğrenildi.

Rum parti başkanları, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy vermeleri ve partilere bağlı adayları desteklemeleri için seçmenlere çağrıda bulundu.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, DİSİ Başkanı Averof Neofitu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Rum Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas yaptıkları açıklamalarda seçimlere katılım olması yönünde çağrıda yaptı.

Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacak bağımsız adaylar da başvuruda bulunduğu.

İki toplumlu “eylem” oluşumu

Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan iki toplumlu “D.R.A.Sİ-Eylem” oluşumu da adaylık başvurusu yaparken, yeniden birleşme ve uzlaşma mesajı gönderdi.

İki toplumlu oluşum çerçevesinde, Deniz Birinci, Alev Tuğberk, Marinella Payiatsu, Stavros Tobazos ve Dinos Ayiomamatis, Kostis Ahniotis adaylık başvurusunda bulundu.

İlk Kıbrıslı Türk Partisi

İlk kez bir Kıbrıslı Türk partisi AP seçimlerinde şansını deneyecek. Kıbrıs Sosyalist Parti, iki aday ile Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacak. Sosyalist Parti adaylarının Mehmet Birinci ve Osman Zorba olduğu öğrenildi.

Şener Levent bağımsız

Aralarında Kıbrıslı Türk gazeteci Şener Levent’in de bulunduğu 7 bağımsız adayın, Avrupa Parlamentosu için adaylık başvurusunda bulundu.  Şener Levent adaylık başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, adaylığını koyduğunu çünkü Kıbrıs’ta, herkesin birlikte oy vermesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

Toplam 61 aday

Avrupa Parlamentosu seçimleri çerçevesinde 6 sandalye için toplam 61 aday başvurdu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA