20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

AP SEÇİMLERİ İPTAL EDİLSİN

AP seçimleri iptal edilsin

26 Mayıs 2014 Pazartesi 13:11

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıslı Türklerin “demokratik haklarının gaspedildiği” gerekçesiyle AP seçimlerinin iptal edilip tekrarlanmasını talep etti; Avrupa Birliği’ni göreve çağırdı.

İzcan, BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan ve parti yetkililerinden oluşan bir heyet, bugün gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılarak oy kullandı.

Parti basın bürosundan verilen bilgiye göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, oy verme işleminin ardından yaptığı açıklamada, AP seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının Kıbrıslı Türklerin demokratik hakkı olduğunu, bu demokratik hak çerçevesinde oy kullandıklarını belirterek,” Kıbrıslı Türklerin AP seçimlerine katılımını engellemek için her iki taraftaki statükocu kesimler ellerinden geleni yaptı” dedi.

“Kıbrıslı Türklerin demokratik haklarının gaspedildiği” gerekçesiyle AP seçimlerinin iptal edilip tekrarlanmasını talep eden İzzet İzcan, Avrupa Birliği’ni göreve çağırdı.

“Kıbrıs Cumhuriyeti’ni kendi malları gibi gören zihniyet ile Kıbrıs’ın yarısını askeri denetimleri altında tutan zihniyet arasında hiçbir fark yoktur” ifadesini kullanan İzcan, “Bu gün 30 bine yakın Kıbrıslı Türk’ün oy kullanma hakkı katledilmiştir. Adresler gerekçe gösterilerek binlerce Kıbrıslı Türk’e sandık başında oy kullandırılmamıştır. Buna gözlerimizle şahit olduk. Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetini ve bu anti-demokratik uygulamaya göz yuman AB yetkililerini şiddetle protesto ediyoruz” dedi.

İzcan, Kıbrıslı Türklerin hakları için her platformda mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Her iki taraftaki taksimci ve statükocu kesimlere karşı barış ve çözüm yanlılarını birlikte mücadeleye çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA