24 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele16°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C

ANTİBİYOTİKLER 1 NİSAN’DAN İTİBAREN REÇETEYE TABİ

Antibiyotikler 1 Nisan’dan itibaren reçeteye tabi

19 Ocak 2016 Salı 22:14

Ülkemizde 1 Nisan’dan itibaren antibiyotikler, reçetesiz alınamayacak. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar uyarınca kontrolsüz antibiyotik kullanımın önüne geçilmesi hedefleniyor. , Eczacılar Birliği’nin talebi üzerine bu uygulamanın 3 aylık geçiş döneminin ardından 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacağı açıklandı.

KKTC’de 1 Nisan’dan itibaren antibiyotikler, reçetesiz alınamayacak. Bakanlar Kurulu’nda alınan karar Sağlık Bakanı Salih İzbul tarafından açıklandı. Sağlık Bakanlığı’nda grip salgını konusunda basın toplantısı düzenleyen ve soruları yanıtlayan İzbul, kontrolsüz antibiyotik kullanımını önlemek için aldıkları karara da değindi.

Bu karar alınırken eczacılarla da konuşulduğunu belirten Bakan Salih İzbul, “Bu zaten hükümet programında söz verdiğimiz bir olaydı, bunun çalışmasını başlattık. 30 Aralık 2015 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında da kararı aldık” dedi.

Sağlık Bakanı İzbul, “Antibiyotikler 1 Nisan’dan itibaren reçeteyle satılacak” diye konuştu.

İzbul, Eczacılar Birliği’nin talepleri üzerine bu uygulamanın 3 aylık geçiş döneminin ardından 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacağını dile getirdi.

Bu konuda bazı spekülatif haberlere tanık olduğunu kaydeden İzbul, “Genelge diye bir şey yok. Bu, karar Bakanlar Kurulu’nda alındı” vurgusunda bulundu.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA