ANNİTA DİMİTRİU, AB’NİN KIBRIS SORUNUNA ETKİN BİR ŞEKİLDE MÜDAHİL OLMASI ÖNERİSİNE DESTEK VERDİ
Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun, AB’nin Kıbrıs sorununa etkin bir şekilde müdahil olması şeklindeki öneriye destek verdiği belirtildi.

25 Mart 2023 Cumartesi 12:48
Fileleftheros gazetesi Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun, Euronews’e verdiği röportaja yer verdi.
Dimitriu’nun, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, AB’nin Kıbrıs sorununa daha aktif şekilde müdahil olması önerisine güven oyu verdiğini yazan gazete, Dimitriu’nun ayrıca Hristodulidis ile birlikte aynı siyasi grupta yer almaktan da söz ettiğini belirtti.
Habere göre, kendisi ile birlikte Hristodulidis’in de Avrupa Halk Partisi toplantısında yer almasına yönelik bir soru üzerine Dimitriu, “Bunun avantaj olduğunu, her şeyin üzerinde ülkenin Kıbrıs, en büyük evlerinin ise Avrupa Birliği olduğunu” ifade etti.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in AB’nin Kıbrıs sorununa daha aktif şekilde müdahil olması önerisinin sorulması üzerine Dimitriu, bu konu üzerindeki daha fazla bilgilendirmenin Ulusal Konsey’de yapılacağını belirtirken “sadece olumlu olarak nitelendirilebilir ve karşılanabilir” ifadesini kullandı.
Dimitriu açıklamasının devamında bunun, önkoşul olarak değil katalizör olarak işlev göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.
Bilgilendirmeyi bekleyeceklerini söyleyen Dimitriu, bu gidişata yönelik böylesi bir çabayı da desteklediklerini ifade etti.
DİMİTRİU’NUN TEMASLARI
Fileleftheros gazetesi aynı haberinin içerisinde DİSİ’den yapılan açıklamaya dayanarak Dimitriu’nun Brüksel’deki temaslarına da yer verdi.
Habere göre Dimitriu, bu çerçevede Avrupa Halk Partisi Başkanı Manfred Weber, Yunanistan Başbakanı Kostas Miçotakis, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, AB Sağlık ve Gıda Güvenliği Komiseri Stella Kiriakidu, Bütçe Komiseri Johannes Hahn, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkanı David McAllister, Avrupa Halk Partisi Parlamento Grubu Genel Sekreteri Simon Busuttil ve Avrupai yaşam tarzının ileriye götürülmesiyle ilgili Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ile bir araya geldi.
Dimitriu gerçekleştirdiği gerek ikili temaslarda gerekse katıldığı Avrupa Halk Partisi toplantısı sırasında Avrupa Birliği’nin ana gündeminde bulunan bütün konularını ele alma fırsatını buldu.
Avrupai yaşam tarzının ileriye götürülmesiyle ilgili Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Dimitriu görüşmede Schinas’ın kendi portföyünde yer alan konular üzerinde durduklarını belirtti.
Schinas da açıklamasında kendi yetki alanındaki konularda Avrupa’nın Güney Kıbrıs’a destek vermesinin mümkün olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Almanya’dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin euro bağışKayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Komite’ye 200 bin euro tutarında mali katkı sağladığını açıkladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:00KIBRIS
Sağlık Bakanlığı selden etkilenen belediyelerle toplantı düzenlediSağlık Bakanlığı tarafından, sel felaketinden etkilenen 9 belediyenin sağlık ve su işleri birimleri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.18 Aralık 2025 Perşembe 17:59KIBRIS
Sahte diploma davası: Zanlı F.Ü.’nün davası 8 Ocak’a ertelendiGüzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı avukatı Doğa Zeki hazır bulundu.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta çiftçiler ve öğretmenler eylemdeGüney Kıbrıs bugün iki ayrı protesto eylemine sahne oluyor. Çiftçiler AB tarım politikalarını; öğretmenler ise yasal bir düzenlemeyi potesto etmek için eylemde.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57GÜNEY KIBRIS
21 yaşında sürücü hayatını kaybetti21 yaşında sürücü hayatını kaybetti18 Aralık 2025 Perşembe 12:57GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.