19 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa17°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele17°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

“ANNAN PLANINDAN DAHA KÖTÜ BİR PLAN GELİYOR”

UBP yönetimi sınıfta kalmıştır

“Annan planından daha kötü bir plan geliyor”

16 Ekim 2015 Cuma 12:29

Üstel: “Annan Planı’nı Rumların lehine iyileştirip önümüze koyacaklar.”

UBP Girne Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Dt.Ünal Üstel 2004 yılında halkın referandumuna sunulan Annan Planı’nın Rumların lehine iyileştirip referanduma sunulacağını söyledi.

Rum yetkililerin bu konudaki açıklamalarını ibretle izlediklerini belirten Üstel, ‘2004 yılında referanduma sunulan Annan Planı’na Kıbrıslı Türklerin yüzde 65 evet dediler ama Rum kesiminin yüzde 76’sı hayır oyu kullanarak bu planı reddetmişlerdi işte bu yüzden iyileştirme dedikleri aslında Rem kesimini memnun etmekten başka bir şey değildir, bu kretek süreç tüm toplumumuz tarafından hassasiyetle takip edilmelidir.

Üstel, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet ortaklarını uyararak Kıbrıs Türkünün buna geçit vermeyeceğini ifade etti.

İKİ KESİMLİLİĞİ BİE KABUL ETMİYORLAR

Üstel, Rumların olası bir anlaşmada iki kesimlliği de kabul etmediklerini öğrendiklerini ve böyle bir anlaşmaya Kuzey’de büyük bir çoğunluğun evet demeyeceğini belirtirken, ‘İki kesimlilik, Türkiye’nin garantörlüğü ve dönüşümlü başkanlık konusunda geri adım atılmamasını istedi.

Müzakerelerde Cumhurbaşkanı Akıncı’nın köşeye sıkıştırılmak istendiğin de belirten Üstel, perde gerisinde görüşülen tüm konuların kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

Yaptığı köy gezilerinde vatandaşın büyük çoğunluğunun bu gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu gözlemlediğini de söyleyen Üstel, ‘halkımız artık göç etmek istemiyor’ şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN SUYU BARIŞA BÜYÜK KATKI KOYACAK

Meserya köylerinde yaptığı ziyaretlerde çiftçi ve hayvancının en büyük sorunlarından birisin susuzluk olduğunu gözlemlediğini de söyleyen Üstel, ‘Türkiye’den gelen su hem ülkemizin iklimini ve rengini değiştirecek böylelikle bereketl topraklara sahip olmamıza neden olacaktır, bu yüzden suyun yönetimini tartışmaktan daha öte bu kaliteli suyu hngi alanlarda kullanacağımızın planlarını yapmalıyız çünkü vatandaşımızın buna çok ihtiyacı” dedi.

Üstel, Türkiye’den gelen suyun sadece Kuzey’e değil adanın her yerine bereket getireceğini ve böylelikle çözüme büyük katkı olacağını dile getirdi.

UBP YÖNETİMİ SINIFTA KALMIŞTIR

Yaptığı ziyaretlerde UBP yönetimine de çeşitli eleştirilerde bulunan Dt.Ünal Üstel, bu hükümetin reformlarla hiçbir ilgisi olmadığını aksine tamamen kurultaya yönelk koltukları koruma hükümeti olduğunu hem Kıbrıs konsunda hem de su konusunda çelişkili açıklamalar yapıldığı üzülerek izlediklerini söyledi.

Üstel dah birkaç gün içinde ‘su konusu hükümeti bozabilir’ diyen genel başkanlarının iktidar ortaklarından aldığı telkinlerle ‘ben böyle bir şey demedim’ diyerek yan çizdiğini ve böylelikle iradeyi de CTP’ye teslim ettiklerini belirtirken “31 Ekim tarihinden sonra hem partimizin hem de ülkenin kaderi değişecek, yeni temiz bir sayfa açılacak” şeklinde konuştu.

Üstel yeni dönemde parti içi tekelciliğinin de yıkılarak demokrasi ve şeffaflığın önü açılacaktır ifadesini kullandı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA