29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

ANGELİCA ROBİNSON YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NDE

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı kadrosuna çok değerli bir ismi daha ekledi...

Angelica Robinson Yakın Doğu Üniversitesi’nde

13 Temmuz 2016 Çarşamba 14:27

Yaptığı transferler ve kadrosuna kattığı yerli yabancı oyuncularla önümüzdeki sezon Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin iddialı takımları arasına giren ve basketbol otoriteleri tarafından şampiyonluk adayları arasında gösterilen Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı kadrosuna çok değerli bir ismi daha ekledi. Geçtiğimiz sezonu Euroleague’de final oynayan Rusya’nın Nadezhda Orenburg takımında geçiren ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin bir diğer transferi olan Kayla McBride ile birlikte takımın en önemli dişlilerinden biri olan Angelica Robinson 1987 doğumlu, 1.97 boyunda,pivot ve power forvet pozisyonlarını başarılıyla oynayabiliyor.

Avrupa’nın En İyi Uzunlarından ve Euroleague’nin Gediklisi....

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, 2010 WNBA Draft’ında Los Angles Sparks tarafından 2. tur, 20. sırada draft edilen Robinson kariyeri boyunca WNBA’de SeattleStorm, Fransa’da Tarbes, İspanya’da 


Perfumerias Avenida ve Rusya’da Nadezhda Orenburg takımlarının formalarını giydiği belirtildi.

Avrupa basketbolunu yakından tanıyan ve son üç sezonunu Euroleague’de mücadele eden takımlarda geçiren Angelica Robinson hem tecrübesi hem de yetenekleriyle gelecek yıl Yakın Doğu Üniversitesi  Kadın Basketbol Takımı’nın en önemli oyuncuları arasında yer alacak. Angelica Robinson geçen yıl Euroleague’de 8.9 sayı, 8.4 ribaund (takımının en iyisi) ve 1.3 asist ortalamarıyla oynadı. Perfumerias Avenida formasıyla 2014-2015 Euroleague sezonunu ise 13.4 sayı, 10.4 ribaund ve 1.6 asist ortalamarıyla geçirerek  ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Güçlü fiziği, çabuk ayakları, blok özelliği ve hepsinden çok güçlü ribaunt hassasiyetiyle bilinen oyuncu ligin sayılı uzunları arasında yer alacak.

bas2-001.jpg

Murat Tümer: “Angelica Robinson Ligimize Katılmış Büyük Bir Değer”

Transferle ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi  Kadın Basketbol Takımı Genel Koordinatörü Murat Tümer, “Angelica Robinson Euraleague’de uzun yıllardır forma giyen, aynı zamanda Karadağ vatandaşı olan ve Karadağ Milli Takımı formasını giyen ciddi Avrupa tecrübesine sahip ve çok yetenekli bir oyuncu. Gelecek sezonda oynamayı öngördüğümüz sistem içerisinde bize pivot pozisyonunda çok değerli katkılarda bulunacak bir oyuncu. Kendisine Yakın Doğu Üniversitesi formasını terleteceği önümüzdeki sezonda başarılar dilerim. Kulübümüzün en önemli hedefleri arasında yer alan Avrupa’da başarı için, Avrupa’nın en iyi uzunları arasında yer alan bir oyuncuyu transfer ettik. Kendisine ve Yakın Doğu Üniversitesi  ailesine hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA