20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

ANASTASİADİS’TEN ERDOĞAN’A MEKTUP

Anastasiadis’ten Erdoğan’a mektup

29 Ağustos 2014 Cuma 09:00

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün yemin ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Erdoğan’dan, KKTC ziyareti sırasında yapacağı, çözüm iradesiyle ilgili açıklamalarında samimi olmasını isteyen Anastasiadis mektubunu, Erdoğan’ın yemin töreninde Yunanistan’ı temsil edecek olan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile gönderdi.

Anastasiadis’in mektubunda Erdoğan’dan, Kıbrıs sorununun çözüm prosedüründe Türkiye’nin işbirliğini talep etmekte olduğu kaydedilen Rum basınındaki haberlerde şu detaylara yer verildi:

“Aynı bilgilere göre Anastasiadis Erdoğan’la görüşme talep etmiyor ancak aslında mektubunda işaret ettiği şey,  Kıbrıs sorununun çözüm iradesiyle ilgili açıklamalarında samimi olmasıdır. Lefkoşa, bu müdahale vasıtasıyla, Türkiye tarafından yapıcı tavır sergilenmesi ve Kıbrıs görüşmelerine daha aktif müdahil olması gerektiğini vurguluyor. Bu hareketle, ülkede yeni siyasi sahnenin de şekillenmesinden sonra, Ankara’nın niyeti not edilmeye çalışıldığı açıktır.

Gerek Atina gerek Lefkoşa, Recep Tayyip Erdoğan’dan yazılı cevap gelmesini beklemiyor. Bu nedenle mektup, Türkiye yeni Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıslı Başkan ile görüşmesi ihtimaliyle ilgili nabız yoklama yöntemi değildir. Ancak Erdoğan’ın Anastasiadis’in mektubuna dolaylı, yani Pazartesi günü işgal bölgelerini ziyareti sırasında yapacağı aleni açıklamalarıyla cevap vermesi bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA