29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

ANASTASİADİS'İN MEKTUBU BU SABAH PARTİ BAŞKANLARINA ULAŞACAK

“Kıbrıs Cumhuriyeti” Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in, Ulusal Konsey’in işleyişine yönelik mektubunun, bu sabah, sekiz parti başkanına ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Anastasiadis'in mektubu bu sabah parti başkanlarına ulaşacak

04 Temmuz 2016 Pazartesi 10:59

“Kıbrıs Cumhuriyeti” Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in, Ulusal Konsey’in işleyişine yönelik mektubunun, bu sabah, sekiz parti başkanına ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Diyalog Yerine Önceden Kasırga Haberi Veriliyor-Ulusal Konsey’e İlişkin Mektup Bugün Gidiyor Ancak Tepkiler Zaten Başladı” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Ulusal Konsey’in işleyişine ilişkin mektubunun bugün parti başkanlarına ulaşacağını yazdı.

Gazete, Anastasiadis’in amacının ve hedefinin, bir yandan Ulusal Konsey’de görüşülenlerin gizliliğini ve bütünlüğünü diğer yandan da ulusal meseledeki gelişmelere ilişkin olarak partilerin özlü bir şekilde bilgilendirilmesini garanti altına alacak altın kesiti bulmak için  siyasi dinamiklerle diyalog başlatmak olduğunu belirtti.

Durumların, ancak Anastasiadis’in istediği şekilde hal almadığını, diyaloğun havadan başladığını belirten gazete,  tepkilere ilişkin bulutların ise ufukta olduğunu ve önceden kasırga haberi verildiğini de yazdı.

Habere göre Anastasiadis’in mektubu, DİSİ Başkanı Averof Neofitu, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Teoharus, Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği Başkanı Yorgos Perdikis ve ELAM Başkanı Hristos Hristu’ya gönderilecek.

Gazete elde ettiği bilgilere dayanarak mektubun üç temel noktaya yoğunlaşacağını, bunlardan bir tanesinin, tüm katılımcıların imzalayacağı bir anlaşma aracılığıyla gizliliğin garanti altına alınması, diğerinin, özlü bir diyaloğun sağlanması için Ulusal Konsey oluşumunun yeniden belirlenmesi ve sonuncusunun ise Ulusal Konsey’i meşgul edecek gündemin netleştirilmesi şeklinde olduğunu yazdı.

HRİSTODULİDİS

Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodolidis, dün yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in mektubunun, bugün parti başkanlarına ulaşacağını ifade etti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, en çok istediği şeyin, Ulusal Konsey’in etkili bir şekilde işlev göstermesi olduğunu dile getiren Hristodulidis, tüm Ulusal Konsey üyelerinin, bazı aşamalarda, Ulusal Konsey’in işleyiş şekli ve sonuçları hakkında olumsuz konuştuğunu anımsattı.

Hristodulidis, buna bağlı olarak Anastasiadis’in bu girişiminin gerekli olduğunu da söyledi.

Ulusal Konsey’in etkililiğinin sağlanması için katılım sayısı ile gizlilikle ilgili konuların göz önünde bulundurulması gerektiğini söyleyen Hristodulidis, “sayı ne kadar az olursa diyoloğun da o kadar üretken olması mümkündür” ifadesini de kullandı.

 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA