19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

ANASTASİADİS’İN KIBRIS MÜZAKERELERİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMESİ SEN SİNOD ÜYELERİNİ “COŞTURDU”

İşimiz Papazlara kaldı!

Anastasiadis’in Kıbrıs Müzakereleriyle İlgili Bilgilendirmesi Sen Sinod Üyelerini “Coşturdu”

23 Temmuz 2015 Perşembe 16:05

Kıbrıslırum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos ve Kilise’nin en üst karar mercii olan Sen Sinod Meclisi’ne Kıbrıs müzakereleriyle ilgili bilgi verdi. II. Hrisostomos bilgilendirme sonunda, Anastasiadis’in anlattıklarının ve verdiği cevapların Sen Sinod üyelerini coşturduğunu açıkladı.

Kıbrıs radyosu Anastasiadis’in bugün II. Hrisostomos başkanlığında toplanan Sen Sinod Meclisi’ne 2 saat boyunca müzakereler hakkında bilgi verdiğini duyurdu.

Bilgilendirme toplantısının ardından basına konuşan Anastaiadis, Kıbrısltürk lider Mustafa Akıncı’nın garantili çoğunlukla ilgili ifadesi sorulduğunda “Böyle bir konu görüşülmüyor. Hedef üç özgürlüğün; bütün vatandaşların serbest dolaşım, serbest yerleşim ve iş kurma özgürlüğünün tesis edilmesidir. Burada azınlık veya çoğunluk yoktur” cevabını verdi.

anastasi_sensinod-1074x483DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un siyasi partileri karanlıkta tuttuğu eleştirilerine de yanıt veren Anastasiadis, “Parti açıklamalarına cevap vermiyorum. Siyasi parti başkanları Ulusal Konsey’de ve Siyasi Parti Başkanları Konseyi’nde teferruatlı olarak bilgilendiriliyor” dedi, şunları ekledi:

“Cevabı Ulusal Konsey’de verilmiş olan ancak birilerinin anlamamakta ısrar ettiği sorulara kamuoyu önünde cevap vermem. Kışkırtılsam da, ortamın yakıcılaştırılmasına müsaade etmeyeceğim. Gerçek olgular olduğunda söyleyeceğim. Hiçbir siyasi cepheyle sürtüşmeye girmem söz konusu değil.”

II. Hrisostomos da Anastasiadis’in anlattıklarının Kıbrıs sorunuyla ilgili endişeleri giderdiğini ve verdiği cevapların Sen Sinod üyelerini coşturduğunu belirterek “Kilise, Kıbrıs sorununa Kıbrıs Helenizmi’nin ata toprağında kalmasına olanak tanıyacak çözüm bulma çabasında kendisine destek verecek” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA