ANASTASİADİS, KIBRIS SORUNU KONUSUNDA BİDEN’IN MÜDAHALESİNİ İSTEDİ
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs sorunu konusunda ABD Başkanı Joe Biden’ın müdahalesini istediği belirtildi.

19 Mayıs 2021 Çarşamba 11:24
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıs sorunu konusunda ABD Başkanı Joe Biden’ın müdahalesini istediği belirtildi.
Fileleftheros gazetesi Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden’a bir mektup gönderdiğini ve Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında başrol oynamasını istediğini yazdı.
Gazete, Anastasiadis’in Biden’a mektup gönderdiği yönündeki açıklamayı Antenna kanalına yaptığını da belirtti.
Habere göre Anastasiadis açıklamasında, ABD Başkanı Joe Biden’a, Avrupa Birliği ya da Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin liderlerine gönderdiği gibi değil, ayrı bir mektup göndermeyi tercih ettiğini söyledi. Anastasiadis mektubunda Biden’a, var olan mükemmel ilişkileri ve Kıbrıs sorunun çözümüne duyduğu ilgiyi anımsattığını belirtti.
Anastasiadis, “Kıbrıs sorununun çözüm çabalarını terk etmeyeceğim” şeklindeki açıklaması nedeniyle de Biden’a teşekkürlerini sunduğunu söyledi. Gazete elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, Anastasiadis’in Biden’a yönelik mektubunda gayriresmî 5+BM konferansında olanlar konusunda bilgilendirdiğini ayrıca Türk tarafının pozisyonlarının kabul görmesinin mümkün olmadığının nedenlerini de anlattığını yazdı.
Habere göre Anastasiadis, ABD’nin Kıbrıs sorununda başrol oynaması yönündeki isteğini de dile getirdi. Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’ne yönelik mektubu ve Anastasiadis-Tatar-Guterres ortak görüşmesine ilişkin önerisi konusunda ise, şu ana kadar New York’tan herhangi bir yanıt almadığını belirtti.
İki liderin Guterres ile birlikte ortak görüşmesinin, yeni bir 5’li konferansın yapılması çabaları açısından önemli olduğunu düşündüğünü ifade eden Anastasiadis, Genel Sekreterin mevcudiyetinde Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesinde ortak zeminin bulunup bulunmayacağını ortaya çıkacağını savundu.
Alithia gazetesine göre Anastasiadis açıklamasında ayrıca, Türkiye’nin iki devlet konusunda ısrar etmesi durumunda yeni bir 5’li konferansın toplanmasının kesin addedilmemesi gerektiğini de savundu.
ANASTASİADİS, TC CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINI DA YORUMLADI
Alithia gazetesine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün Larnaka Havalimanı’nı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesinin ve garantilerin kaldırılmasının mümkün olmadığı şeklindeki açıklamalarını yorumlaması istenen Anastasidis, bunun, Türkiye’nin yeni pozisyonu olduğunu sanmadığını, yıllara dayanan bir pozisyon olduğunu söyledi.
Türkiye’nin ilk kez gayriresmî konferansta iki devlete dayalı çözümü ilk kez ortaya koyduğunu söyleyen Anastasiadis, bunun boşa yapılan bir hareketten başka bir şey olmadığını, uluslararası toplumdan, Avrupa Birliği üyesi hiçbir ülkenin bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını savundu.
Anastasiadis açıklamasının devamında, “bunun kabul edilmesi durumunda ise Pandora’nın kutusunun açılacağını ve kötü etkilerinin ülkelerin hesapladığından daha fazla olacağımı” ileri sürdü.
Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pozisyonunu “kabul edilemez, uzlaşmaz ve olumsuz” olarak nitelendirerek bunun da Türkiye’nin Avrupa’dan almayı istediği veya istemekte oldukları konusunda, olumlu düşünmelerine olanak tanımadığını savundu.
ORTA DOĞU KRİZİ
Orta Doğu’daki krizin yatıştırılması için Güney Kıbrıs’ın inisiyatif üstlenip üstlenmeyeceği sorusu üzerine Nikos Anastasiadis, bir ateşkesin sağlanmasının mümkün olup olmayacağını görmek için basına yansıtmadan bazı adımlar attıklarını söyledi.
FRANSA İLE TATBİKAT
Anastasiadis, Güney Kıbrıs-Fransa arasındaki tatbikata ilişkin bir soru üzerine ise Fransa’nın yanı sıra diğer ülkelerle geliştirilen sıkı ilişkilerden söz ederken Güney Kıbrıs’ın üçlü ve çoklu iş birlikleri geliştirdiğinden de bahsetti.
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.