20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

ANASTASİADİS İLE BM ÖZEL TEMSİLCİSİ GÖRÜŞTÜ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin yeni Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından dün sabah Başkanlık Sarayında kabul edildiği haber verildi.

Anastasiadis ile BM Özel Temsilcisi görüştü

16 Haziran 2016 Perşembe 10:24

 

BM Genel Sekreteri Ban’ın ardından, iki liderin Kıbrıs sorununda çözüme varılmasına dair kararlılığına, beklendiği gibi Spehar’ın da işaret ettiğini yazan Simerini gazetesi, Spehar’ın, Başkanlık Sarayında yer alan görüşmenin ardından “Kıbrıs sorunuyla ilgili ilgi çekici ve heyecan verici bir dönemden söz ettiğini” iletti.

Spehar’ın geçtiğimiz pazar günü adaya geldiğini anımsatan gazete, Spehar’ın “iki liderin de, çözüme varılması için aynı enerji ve taahhüde sahip olmayı sürdürmesini umudunu belirttiğini” aktardı.

Gazeteye göre Spehar, müzakerelerde yeni bir yaklaşım benimsenmesinin beklenip beklenmediği sorusuna karşılık ise, müzakere sürecinin iki lider tarafından belirlendiğini ve BM’nin müzakerelerin nasıl yapılacağına karar vermediğini söyledi.

BM Genel Sekreteri’nin bir önceki Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’dan da övgüyle söz eden Spehar, Buttenheim’in attığı önemli adımları takip edebilmeyi umduğunu ifade etti.

Kıbrıs sorununun 2016 yılı içerisindeki çözüm perspektifi konusundaki bir soruya karşılık ise Spehar, Anastasiadis’in kendisine müzakereler konusunda çok iyi bir bilgilendirmede bulunduğunu belirterek, liderlerin çok iyi bir iş çıkarmış göründüğünü ifade etti.

Spehar, bizzat liderlerden, 2016 yılı içerisinde bir çözümün mümkün olduğuna inandıklarını duymakta olduklarını da ekledi.

Gazete, Spehar’ın dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldiğini de ekledi.

Haravgi ise haberinde, Spehar’ın yarın liderlerle olan görüşmesine “gözlerini diktiği” yorumunda bulundu.

Haber Simerini gazetesinde “Spehar da İyimser”, Alithia’da “Liderler Oldukça Kararlı”, Politis’te “Spehar Bilgilendirildi ve Yarın İçin Hazır- Liderler Tarafından İyi İş Çıkarıldı”, Fileleftheros’ta ise “Bizzat Liderlerden Bu Yıl Çözümün Mümkün Olduğunu Duyuyoruz” başlıklarıyla yer aldı.

ANASTASİADİS YARINKİ GÖRÜŞMEYE HUKUKÇULARLA BİRLİKTE KATILACAK

Öte yandan, Simerini gazetesine göre, dün “Sigma’da” yer alan bir programa konuşan Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı  Nikos Anastasiadis’e, haziran ayında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gerçekleştireceği dört görüşmede, bir hukukçular grubunun eşlik edeceğini söyledi.

Gazete yarınki liderler görüşmesinde, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis’in de hazır bulunacağını ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA