28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

ANASTASİADİS ENDİŞELİ OLDUĞUNU KAYDETTİ

Anastasiadis Endişeli Olduğunu Kaydetti

05 Temmuz 2013 Cuma 12:31

nikosRum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, 3 Temmuz 2013 tarihinde yaptığı açıklamada, Gençler arasında işsizliğe karşı mücadelede olumlu sonuçların olmamasının son derece endişe verici olduğunu belirterek, gençler arasındaki işsizliği, Avrupa'nın bugün karşı karşıya olduğu en ciddi sorunlardan biri olarak niteledi.

Anastasiadis ayrıca, yeni istihdam olanakları yaratmak için Avrupa'nın talebe dayalı bir yaklaşıma odaklanması gerektiğini vurguladı.

Berlin’de gerçekleşen Gençliğin İstihdamı konulu bir Konferansta konuşan Rum Yönetimi Lideri  Anastasiadis, Kıbrıs’ın, gençler arasında işsizlik oranının en yüksek olan Üye Devletlerden biri olduğunu kaydederek, 2008 ve 2013 yılları arasında, gençler arasında işsizliğin önemli ölçüde artarak %32,7 oranına ulaştığını belirtti.

Aynı zamanda, Gençlik Güvencesinin gençler arası işsizliğe karşı mücadelede temel bir unsur olduğunu ve Kıbrıs’ın, bunun zamanında uygulanması için düzenlemeler yaptığını belirtti.

Anastasiadis, gençlere gerçek bir perspektif vermek amacıyla AB’nin gençler arasındaki işsizliğe karşı mücadeledeki yaklaşımını yeniden düşünmesi gerektiğini ve bu şekilde yeni istihdam olanakları yaratmayı ve gençlere daha fazla fırsat vermeyi hedefleyerek,  talebe dayalı bir yaklaşıma yoğunlaşmasını savundu. Anastasiadis, "Ekonominin, yeni istihdam oluşturmadığı ülkelerde, arz yönüne önem verilmesiyle sadece geçici etkiler yaratması bekleniyor ve bunun büyük olasılıkla işsizliğin geri dönüşüne neden olmasından korkuyoruz” şeklinde konuştu.

Rum Yönetimi Lideri bununla birlikte, Avrupa Yatırım Bankasının gençler arası işsizliğin ele alınması çabalara katılımının ve özellikle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) finansman sağlamak için destek vermesinin memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Anastasiadis ayrıca, Avrupa Konseyi'nin, Avrupa Parlamentosu ve Konseyi’ne, Kıbrıs'ın özellikle zor ekonomik durumu ele almak amacı ile Çok Yıllı Mali Çerçevedeki esnekliklerin sağladığı fırsatları inceleme davetini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Rum Yönetimi Lideri : “Bu karar, gençler arasındaki işsizliğe karşı verilen mücadelede uygulanacak proje ve önlemlerin hayata geçirilmesinde ek kaynakların kullanılması için yeni olanaklar sağlıyor” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA