26 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele23°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

ANASTASİADİS: EKONOMİK İYİLEŞME TEKNOLOJİ VE YENİLİK TEMELİNDE OLMALI

Anastasiadis: Ekonomik iyileşme teknoloji ve yenilik temelinde olmalı

30 Nisan 2014 Çarşamba 11:49

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ekonomiyi yeniden düzlüğe çıkarma çabalarının araştırma, teknoloji ve yenilik temelinde olması gerektiğine dikkat çekti.

Pazartesi günü Lefkoşa'da Kıbrıs Enstitüsü (CyI) yeni Yenilikçi Teknolojiler Laboratuvarı'nın açılışında konuşan  Anastasiadis, araştırma ve yenilik temelinde sürdürülebilir gelişmenin yeni istihdam yaratacağını ve refaha katkıda bulunacağını söyledi.

Nikos Anastasiadis, Kırıs Rum Yönetiminin Kıbrıs Enstitüsü'nün bazı laboratuvarları barındıracak eski Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne ait binaları tahsis etmeye karar verdiğini duyurdu.

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı, CyI idaresindeki çalışma odasının şimdi bilim toplumuna yeniden açılacağını bildirdi.

Anastasiadis, bu altyapının yeni laboratuvarla birlikte Enstitü'nün gelecek yıllardaki gelişimine katkıda bulunacağını, Kıbrıs'taki araştırma ve yeniliği kolaylaştıracağını ifade etti.

Açılışta, CyI Başkanı Kostas Papanikolas, Yönetim Kurulu Başkanı Edouard Brezin ve İdari Komite Başkanı Andreas Pittas da birer konuşma yaptılar.

Bütün konuşmacılar hükümete Enstitü‘ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiler ve binanın yenilikçi altyapısına dikkat çektiler.

Kıbrıs Enstitüsü (CyI) yeni Yenilikçi Teknolojiler Laboratuvarı'nın açılış töreninde, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı ödüller dağıttı ve binanın girişine konulan plakanın açılışını yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA