23 Nisan 2024
  • Lefkoşa32°C
  • Mağusa31°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele31°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara25°C

ANASTASİADES: YÜKSEKÖĞRENİMİN GENİŞLEMESİNE ÖNEM VERİYORUZ

Anastasiades: Yükseköğrenimin genişlemesine önem veriyoruz

11 Haziran 2014 Çarşamba 14:33

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiades, işletmeler ve kuruluşlar için nitelikli insan gücü oluşturulması ve Kıbrıslı bilim adamlarının yurtdışına göçünün önlenmesi amacıyla yükseköğrenim ve özellikle modern teknoloji, tıp ve enerji alanların genişlemesinin Kıbrıs Rum hükümetinin yüksek önceliği olduğunu söyledi.

Kıbrıs Üniversitesinde Akıllı Sistemler ve Ağlar için Kios Araştırma merkezi tarafından düzenlenen bilimsel çalıştayda konuşan Anastasiades,  Kıbrıs'ın akademik kalkınmasının ve Kıbrıs'ta araştırma ve yenilik alanların genişlemesinin, Kıbrıs hükümeti için ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesinin ayrılmaz parçası olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ta yaşanan ekonomik krizin Kıbrıslı bilim adamlarının yaratıcılığını  etkilemediğini ifade eden Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Anastasiades, Kıbrıslı bilim adamlarının mükemmelliğe ulaşmak için çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

Anastasiades devamla , “Küçük olmamıza rağmen, Avrupa ve uluslararası düzeyde mükemmel olmaya devam ediyoruz ve bunun için gurur duyuyoruz” dedi.

Kıbrıs Üniversitesi'nin Kıbrıs toplumuna önemli katkıda bulunduğunu vurgulayan Anastasiades, teşekkürlerini iletti. Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Constantinos Christofides, Avrupa Yatırım Bankası’nın (EİB), üniversitenin kampüsünün  tamamlanması için ve uygun ödeme koşullarıyla  Kıbrıs Üniversitesi'ne 140 milyon avro kredi vereceğini açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA