26 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

ANASTASİADES YENİ BELGE SUNACAK

Anastasiades yeni belge sunacak

29 Mart 2014 Cumartesi 11:44

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades, Kıbrıs Türk tarafının pozisyonlarını, Şubat ayında, kendisi ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu arasında kabul edilen ortak metinle karşılaştıran bir belge sunacağını bildirdi.

Söz konusu belge, BM gözetiminde devam eden barış görüşmeleri çerçevesinde, Eroğlu ile Pazartesi günü gerçekleştireceği görüşme sırasında sunulacak.

Anastasiades aynı zamanda, belgeyi, Brüksel'de, 2 Nisan'da, görüşeceği BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da dâhil olmak üzere, Kıbrıs barış sürecine katılan tüm taraflara bildireceğini belirtti.

Anastasiades, son gelişmeler ile ilgili olarak, iki tarafın ilk pozisyonlarını sunduğunu belirterek, aralarında uzaklaşma olduğunu sözlerine ekledi.

Kıbrıs Rum lideri Anastasiades bununla birlikte, Eroğlu ile önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleştireceği görüşmenin öncesinde, Türk tarafının tekliflerinin ortak metne ilişkin bir karşılaştırılmasının hazırlanacağını kaydetti.

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı’nın açıklamasına göre, yakınlaşmalar ve farklılıklar incelenecek.

Bununla birlikte, bu doğrultuda, Eroğlu'na sunulacak belgenin, aynı zamanda BM Genel Sekreteri ve Kıbrıs birleşme sürecine ilgi ifade eden ya da BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olan çeşitli devletler dâhil olmak üzere, tüm ilgili taraflara verileceğini açıkladı.

Anastasiades ayrıca, Türkiye'nin beyan ettiği iyi niyetini, Kıbrıs'ın en kısa zamanda birleşeceğini sağlayacak belirli eylemler yoluyla uygulamada göstereceğine dair umudunu dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA