25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

ANASTASİADES PARTİ LİDERLERİNE ULUSAL KONSEY’İN GÖREVİNİ ANLATTI

Anastasiades Parti Liderlerine Ulusal Konsey’in Görevini Anlattı

18 Haziran 2013 Salı 20:01

nikosRum yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Salı günü Rum siyasi liderlere, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı’nın en üst düzeydeki danışmanı konumunda olan Ulusal Konsey’in gelecekteki rolüyle ilgili olarak sunduğu bir belgenin de yer aldığı görüşlerini anlattı. Anastasiadis parlamentodaki siyasi liderlere, Rum Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan Ulusal Konsey toplantısında, Kıbrıs sorunuyla ilgili konulardan da söz etti.

Görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulunan Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis, görüşmede, Ulusal Konsey düzeyinde alınan kararlar, çalışma gruplarının oluşması, yasal danışmanlarla ilgili konular, ayrıca jeo stratejik araştırma için bir Konsey kurulması yönündeki öneriyle ilgili görüşlerin de ele alındığını bildirdi. Sözcü Stilyanidis, Nikos Anastasiadis’in siyasi liderlere ABD Avrupa ve Avrasya İşleri Bürosu Sekreter Yardımcısı Eric Rubin ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile yaptığı son görüşmeler hakkında da bilgi verdiğini kaydetti.

Hristos Stilyanidis, siyasi liderlerin 2 Temmuz’da görüş alışverişinde bulunmaya devam etmek üzere yeniden toplanacaklarını duyurdu. 16-17 Temmuz’da Ulusal Konsey’in yeniden toplanarak nihai kararlarını alması bekleniyor. Hükümet Sözcüsü Stilyanidis, müzakere ekibi ve Kıbrıs Rum tarafının üst düzey müzakereci konularının da gündeme getirileceğini, bunun önemli bir konu olduğunu ve ortak kararlar alınması gerektiğini ifade etti.

Nikos Anastasiadis, daha önce Kıbrıs Rum tarafı adına Kıbrıs sorunuyla ilgili Birleşmiş Milletler görüşmelerine bir müzakereci atamayı planladığını açıklamıştı.

Daha önce yapılan görüşmelerde Kıbrıs Rum tarafı, Rum Toplum Lideri tarafından temsil edilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA