20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

ANASTASİADES LONDRA VE NEW YORK'A GİDİYOR 

Anastasiades Londra ve New York'a gidiyor 

21 Eylül 2014 Pazar 13:33

Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades önce Londra ve devamla New York'ta temaslarda bulunmak amacıyla Cuma günü adadan ayrılıyor. Anastasiades, New York'ta yapılacak BM'nin 69uncu Genel Kurulunda konuşacak ve bu çerçevede bir dizi temaslarda bulunacak. Yapılan resmi açıklamaya göre, Anastasiades Londra ziyareti sırasında Londra'daki Kıbrıslılar Federasyonu tarafından düzenlenecek bir etkinliğe katılacak.

Rum Cumhurbaşkanı Anastasiades 21 Eylül tarihinde Londra'dan ayrılayarak New York'a gidecek. Anastasiades'e New York ziyaretinde Rum Dışişleri Bakanı İoannis Kasulides, Rum hükümet sözcüsü Nikos Christodulides, Güney Kıbrıs'ın BM Daimi Temsilcisi Nikos Emiliu, Kıbrıs'ın Waşington  Büyükelçisi Yorgos Şakallis ve diğer hükümet yetkilileri eşlik edecek.

Açıklamaya göre, Anastasiades New York ziyareti sırasında 21 Eylül tarihinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşecek.

Nikos Anastasiades 22 Eylül'de Amerikan – Yahudi Komitesi'nin üyeleri ile çalışma kahvaltısına katılacak ve devamla, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evagelos Venizelos ile bir araya gelecek. Anastasiades, BM Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesi temsilcileri ile öğle yemeğine katılacak.

Açıklamaya göre, Nikos Anastasiades New York temasları sırasında BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşecek ve devamla «Jewish refugees in Cyprus en route to Israel» adlı ortak fotoğraf sergisinin açılışını yapacak.

Anastasiades, 23 Eylül tarihinde Lübnan Başbakanı Tamam Salah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fatah El Sisi ve Dünya Yahudiler Kongresi'ni üyeleri ile görüşecek ve devamla ABD Devlet Başkanı Barack Obama tarafından verilerek bir resepsiyona katılacak.

Nikos Anastasiades, 24 Eylül'de Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile bir araya gelecek ve 25 Eylül'de AHEPA üyeleri ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.

Anastasiades, 26 Eylül'de BM Genel Kurulunda bir konuşma yapacak ve devamla bir basın toplantısında konuşacak.

Nikos Anastasiades, 26 Eylül'de ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya gelecek ve 26 Eylül'de Kıbrıs – Amerika Ticaret Odası'nın üyeleri ile görüşecek.

Rum Cumhurbaşkanı Anastasiades ve beraberindeki heyet 27 Eylül'de New York'tan ayrılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA