18 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara23°C

ANASTASİADES: KIBRIS CERN'İN TAM ÜYESİ OLACAK

Anastasiades: Kıbrıs CERN'in tam üyesi olacak

21 Mayıs 2014 Çarşamba 14:15

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades, Kıbrıs Rum yönetiminin, güney Kıbrıs'ın Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nin(CERN)  “tam ve aktif bir üyesi” olmasını hedeflediğini söyledi.

Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası (CCCI) tarafından düzenlenen bir seminerde konuşan Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı, yönetimin,  güney Kıbrıs ve CERN arasındaki iş bağlantılarının güçlenmesi amacıyla çalıştığını ve güney Kıbrıs'ın CERN'in bir tam ve aktif üyesi olması önemine işaret etti.

Nikos Anastasiades'in konuşması Kıbrıs Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Giorgos Lakkotrypis tarafından okundu.

Güney Kıbrıs'ın karşı karşıya geldiği zor duruma değinen Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı,  “Hükümetim araştırma ve yeniliğin  ticari potansiyelinin maksimizasyonuna bağlı faydaların  tamamen idraki içindedir” dedi.

Araştırma ve yeniliğe yatırım yaparak, bilgi yaratıldığını, rekabetin artığını, ürün ve hizmetlerin geliştiğini ifade eden Nikos Anastasiades, işletmelerin uluslararası düzeyde artan etkinliği ve başarıyla çalışabileceğini belirtti.

Seminerde konuşan CCCI Başkanı Phidias Pilides, the Kıbrıs işletmeleriyle CERN arasında işbirliğinin sağlanmasından önemli yararlar olacağını vurguladı.

CCCI Başkanı, güney Kıbrıs'ın ihracat ve uluslararası iş ortaklıkları oluşturmasına önem verdiğini ve CERN ile bir işbirliğin sağlanması umudu Kıbrıs için yeni fırsatlar yaratacağını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA