29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ANASTASİADES: İFLAS ÖNLENDİ, KIBRIS TOPARLANIYOR

Anastasiades: İflas önlendi, Kıbrıs toparlanıyor

29 Mart 2014 Cumartesi 11:47

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada iflas tehlikesinin atlatıldığını, ekonominin toparlanma yoluna girdiğini ve bankacılık sisteminin istikrar kazanmaya başladığını duyurdu.

Güney Doğu Avrupa İçin Enerji ve Mali Ortam Yöntemi Enstitüsü 3. Enerji Sempozyumunda konuşan Anastasiades, Kıbrıs Rum yönetiminin ekonomiyi yeniden başlatmak, devlette reform yapıp modernize etmek ve Kıbrıs’ı yeniden gelişme yoluna döndürmek için gerekli olan her şeyi yaptığını söyledi.

Anastasiades, güney Kıbrıs’ın tüm Doğu Akdeniz doğal gazının her türlü destinasyona yönelik transit noktası olabileceğine işaret eden giden Anastasiades, Kıbrıs’ın ‘münhasır ekonomik bölgesindeki’ hidrokarbonların 1974’ten bu yana bölünmüş olan Kıbrıs’taki siyasi sorunun çözümü için katalizör olabileceğini vurguladı.

Ekonomiye atıfta buluna Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı Anastasides, önlemlerin alınması ve Kıbrıs’a kredi verenlere karşı olan sorumlulukların yerine getirilmesinden sonra Kıbrıs’ın şimdiden ilk olumlu sonuçları almaya başladığını, ve artık ülkenin iyileşmeye başladığının açık olarak görüldüğünü kaydetti.

Anastasiades, enerjinin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde siyasi ve ekonomik gelişmelerde belirleyici rol oynayabileceğini, Kıbrıs’ın ‘münhasır ekonomik bölgesindeki’ ticari hidrokarbonların kullanımıyla Kıbrıs’ın bölgenin enerji merkezi olarak gelişebileceğini sözlerine ekledi.

Anastasiades Kıbrıs Rum yönetiminin önceliklerinden birinin de doğal gazın sıvılaştırılmasına yönelik bir kara terminali inşa etmek olduğunu ve Güneydoğu Akdeniz’den Avrupa Birliği’ne giden yeni bir doğal gaz rotasını kurmak olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Rum yönetimi başkanı, Kıbrıs ve Kıbrıs dışındaki siyasi gelişmelerin, ekonomik ve enerjiyle ilgili gelişmeler yanında uluslararası topluluğun Kıbrıs’a olan ilgisini artırdığını kaydederek, doğal gazın Doğu Akdeniz’i barış, işbirliği ve refah bölgesi yapmanın yolu olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA