19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

ANASTASİADES EKONOMİDEN UMUTLU

Anastasiades ekonomiden umutlu

11 Nisan 2014 Cuma 15:43

Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades,  Kıbrıs'ın gelecek yılın sonuna doğru uluslararası pazarlara dönmeyi umduğunu belirtti

Nikos Anastasiades, Reuters Haber Ajansı'na verdiği özel bir röportajda, Avrupa Birliği’nin, Rusya’nın Ukrayna ile olan karşıtlığı konusunda Moskova'ya yaptırımları artırması durumunda, birliğe üye ilkelere müşterek olan Rusya’ya   "ekonomik bağımlılığın “  üye ülkeler üzerinde etkisi olabileceğini söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades, krizin artması ve daha fazla yaptırımların uygulanması halinde ekonomileri doğrudan etkilenebilecek ülkeler için dengeleyici önlemlerin yer alması gerektiğini vurguladı.

Anastasiades devamla , “2015 yılının sonuna doğru pazarlara girme konumunda olmak arzusundayız. Benzer (kurtarma) programların kapsamında bulunan ülkelere kıyasla, söz konusu süre çok kısa bir dönemdir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades,  sermaye kontrollerinin kademeli olarak kaldırıldığını da belirtti.

Yurtiçi kontrollerinin, Mayıs ayının sonuna kadar tam kaldırılmasının beklendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, yurtdışına yapılacak banka işlemlerinin de yılsonuna kadar tamamen rahatlatılmasının beklendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, “Doğru yolda olduğumuza inanıyorum... Sonunda elde ettiğimizden daha olumsuz tahminleri tersine çevirmeyi başardık” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA