02 Mayıs 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

ANASTASİADES BM GENEL SEKRETERİYLE GÖRÜŞTÜ

Anastasiades BM Genel Sekreteriyle görüştü

04 Nisan 2014 Cuma 15:45

Kıbrıs Rum yönetimi başkanı Nikos Anastasiades çarşamba günü Brüksel'de BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüştü.

Anastasiades- Moon görüşmesinde Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler, müzakere sürecinde AB’ın rolü ve iki toplum arasında güven artırıcı önlemlerin alınmasının önemi ele alındı.

İkili Brüksel'de yapılan AB- Afrika Zirvesi çerçevesinde bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Nikos Anastasiades, Moon'un anlayış gösterdiğini ve Kıbrıs meselesi hakkındaki sorunlar üzerinde esaslı bilgisi olduğunu söyledi.

Anastasiades, görüşmenin dostça bir atmosferde gerçekleştiğini ve BM Genel Sekreteri'ni Kıbrıs müzakere süreci ve ortaya çıkan sorunlar hakkında bilgilendirdiğini belirtti.

Suçlama oyununa girmeden, Ban Ki Moon'u Kıbrıs Türk tarafının pozisyonları ve ayrılıklar hakkında da bilgilendirdiğini ifade eden Anastasiades, güven artırıcı önlemlerin var olan atmosferi olumlu etkileyeceğini ve diyaloga yeni bir ivme vereceğine inandığını söyledi.

Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorunundaki rolünün seviyesinin yükseltilmesinin tüm taraflar için önemli olduğunu ifade eden Anastasiades, müzakere sürecinin ilk aşamada bulunduğunu ve şimdiki aşamada her iki tarafın kendi önerilerini sunduğunu söyledi. İkinci bir aşamada tarafların yaptıkları öneriler üzerinde daha ayrıntılı müzakerelere gireceklerini açıkladı.

Ban: Momentumun devam etmeli”

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades’ten Şubat ayında başlayan Kıbrıs sorunundaki kapsamlı müzakerelerin başlamasından sonra şu anki momentumun muhafaza edilmesini salık verdi.

BM Genel Sekreteri'nin basın sözcüsü Brüksel'de yer alan Moon-Anastasiades görüşmesi hakkında yaptığı açıklamada, ikili arasında yapılan görüşmede güven artırıcı önlemlerin uygulanmasının önemi üzerinde mutabık kaldıklarını söyledi.

Sözcü, Moon-Anastasiades görüşmesinde Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin de değerlendirildiğini belirtti.

Sözcü, görüşmede Genel Sekreter'in, Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüme ulaşma konusunda sürekli kişisel ilgisini ifade ettiğini ve Birleşmiş Milletler’in yapılan süreçte her iki tarafa da yardım etme kararlılığını vurguladığını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA