27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

ANASTASİADES: BİR ÇÖZÜM BULUNURSA, EKONOMİK BÜYÜME İÇİN İVME OLACAK

Anastasiades: Bir çözüm bulunursa, ekonomik büyüme için ivme olacak

12 Nisan 2014 Cumartesi 13:59

Rum Yönetimi Lideri  Nikos Anastasiades, kamu görevlilerini, verimliliği ve sunulan hizmetin kalitesini artırmak için ellerinden geleni yapmaya çağırdı.

Anastasiades, 11 Nisan'da gerçekleşen 51. Tüm Kıbrıs Kamu Çalışanları Sendikası Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesine yönelik çabalardan söz ederek, bir çözüm bulunursa, ekonomik büyüme için ivme olacağını söyledi.

Aynı zamanda, devam eden süreçte zorluklar olduğunu itiraf ederek, irade gücü ile, güç ve iyi bir işbirliği arasında denge kurularak, 11 Şubat'ta, kendisinin ve Derviş Eroğlu arasında kabul edilen ortak metinde belirtilen çözüm çerçevesinin kabul edileceğine inandığını dile getirdi.

Rum Lider son on iki ay içinde, Kıbrıs'a yönelik, adanın en büyük iki bankasının sigortasız mevduatlarına uygulanan kesintileri içeren kurtarma paketi anlaşmasının ardından, Kıbrıs halkının yüksek bir bedel ödediğine dikkat çekti.

En yüksek bedeli ödeyenlerin kamu görevlileri olduğunu açıklayan Anastasiades,  şimdiye dek işbirliğine dayalı ve sorumluluk sahibi davranışları nedeniyle minnettarlığını dile getirdi.

Anastasiades, tüm Kıbrıslıların  sorumluluk sahibi davranışı ve verdikleri dayanışma örneğine  övgüde bulunarak,  tavırlarının Kıbrıs'ın yüzleşmek zorunda kaldığı büyük zorluklar altından kalkamayacağını düşünenlere bir cevap olduğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA