29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

“AMİRAL GEMİSİ” EL DEĞİŞTİRDİ

“Amiral gemisi” el değiştirdi

04 Temmuz 2014 Cuma 14:32

Harmancı: “parti rozetlerini bir kenara koyarak sonraki seçim dönemine kadar halka hizmet edeceğiz”

Fellahoğlu: “alnımız açık girdik, alnımız açık çıktık”

Kuzey Kıbrıs’taki 28 belediyenin “amiral gemisi” olarak nitelendirilen Lefkoşa Türk Belediyesi’nde devir teslim yapıldı. Kadri Fellahoğlu görevi Mehmet Harmancı’ya devretti. Fellahoğlu’nu kapıda karşılayan Harmancı görevde oldukları süre boyunca yaptıkları icraatlar için Fellahoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Devir teslim töreninde konuşan Mehmet Harmancı, seçim kampanyasında adayların birbirini yıpratmadığını anlattı. Belediyenin sorunlarını çözmek için Fellahoğlu’nun bıraktığı yerden çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Harmancı, “Bu gemiyi yüzdürmek için ciddi bir mesai harcayacağız” dedi.

Bu süreçte başta akademisyenler olmak üzere uzmanlardan yardım alacaklarını anlatan Harmancı, Fellahoğlu’nun yardımlarına da açık olduklarını ifade etti.  “Toplum farklı bir ruh ve heyecan istedi” diyen Harmancı, parti rozetlerini bir kenara koyarak sonraki seçim dönemine kadar halka hizmet edeceklerini kaydetti.

Belediyenin mali sıkıntılar yaşadığına değinen Harmancı, bu sorunların üstesinden gelmek için çalışacaklarını söyledi. Harmancı toplumla açık bir iletişim kuracaklarını da sözlerine ekledi.

Fellahoğlu: “alnımız açık girdik, alnımız açık çıktık”

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Kadri Fellahoğlu ise devir teslim töreninde yaptığı konuşmada Harmancı’ya yeni görevinde başarılar diledi. Belediyenin önünde ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Fellahoğlu, Harmancı’nın kendisinin aksine bu sorunların üstesinden gelmek için uzun zamanı olduğunu dile getirdi.

Harmancı’nın başarılı olması için desteğini esirgemeyeceğini kaydeden Fellahoğlu, halkın kararına saygı duyduğunu anlattı. Belediyenin Nisan 2013’e kadar çok kötü yönetildiğini, kendilerinin enkaz devraldığını dile getiren Fellahoğlu, 14 aylık dönemde sorunları çözmek için çalıştıklarını dile getirerek, “Alnımız açık girdik, alnımız açık çıktık” dedi.

Göreve geldiklerinde LTB’nin durumunun çok daha kötü olduğunu ifade eden Fellahoğlu, daha önce sıfır olan devlet katkısının 1,4 milyon TL’ye yükseldiğini dile getirdi.

Çalışanların geriye dönük maaşlarını ödediklerini ve yüzlerini güldürmek için çok çalıştıklarını anlatan Fellahoğlu, seçim çalışmaları döneminde belediye başkanı kimliğini hiç ön plana çıkarmadığını anlattı.

Sıkı bir mali politika oturttuklarını ve bir temel oluşturduklarını anlatan Fellahoğlu, Harmancı’nın da bu politikalara bağlı kalacağından emin olduğunu dile getirdi. Fellahoğlu konuşmasının sonunda basına, ekibine, belediye çalışanlarına ve halka teşekkür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA