29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

AMERİKAN KOLEJİ GİRİŞ VE BURS SINAVI 8 HAZİRAN’DA

Amerikan Koleji giriş ve burs sınavı 8 Haziran’da

04 Haziran 2014 Çarşamba 12:01

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji ve Amerikan Future Kolej 6’ıncı sınıfa geçiş ve burs sıralama sınavı 8 Haziran Pazar günü gerçekleşiyor.

Konuyla ilgili Amerikan Koleji’nden yapılan açıklamada, bünyesinde 8 farklı ülkeden öğrencinin eğitim gördüğü belirtilen GAÜ Yükseköğretim öncesi okullar grubunun, küresel eğitim öncesi büyük bir adım olduğu vurgulandı. GAÜ Okullar Grubu Bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji ve Amerikan Future Koleji’nin, Avrupa Birliği (AB) Eğitimde Kalite Ödülü ECIS ödülüne sahip tek eğitim kurum olmasının yanısıra, uluslararası standartlarda A/As Level ve IGCSE kalite standartlarında eğitim verdiği ve ayrıca Edexcel, Cambridge, FEDE, CIS gibi uluslararası kalite ve akreditasyon kurumlarına da tam üyeliğinin bulunduğu belirtildi.

Girne ve Lefkoşa yerleşkelerinde 8 Haziran 2014 Pazar günü saat 9:00’da  gerçekleşecek olan 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı 6. Sınıfa geçiş ve Burs Sıralama sınavının, 2 oturumdan oluşacağı belirtilirken, sınavın Türkçe, Matematik ve İngilizce derslerinden olacağı bildirildi. Sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler arasında başarı sırasına göre başarı bursları verileceği ifade edilen açıklamada, sınava 5’inci sınıftan mezun durumunda olan tüm öğrencilerin katılabileceği belirtildi.

Son Başvuru Tarihi 6 Haziran 2014 Cuma Saat 15.30

Ayrıca, Amerikan Koleji Giriş ve Burs sınavına katılacak olan öğrencilerin başvuru sırasında, en geç 6 Haziran 2014 Cuma günü saat 15:30’a kadar öğrenci belgesi, vesikalık fotoğraf ve sınav ücretiyle birlikte Amerikan Koleji Girne Yerleşkesi yada Lefkoşa yerleşkesi Amerikan Future Kolej’e  başvurması gerektiği belirtildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA