19 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele27°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

AMCAOĞLU:” HAKSIZLIĞA STATÜM NE OLURSA OLSUN KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Bakan Amcaoğlu, KTAMS’ın rotasyon usulü çalışma önerisi sonrasında bazı dairelerde greve gitme kararlarını değerlendirdi.

Amcaoğlu:” Haksızlığa statüm ne olursa olsun karşı durmaya devam edeceğim”

24 Eylül 2020 Perşembe 12:08

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Didem Gürses’in sunduğu Kanal T’de yayınlanan Politik Duruş Programına katılarak, ülke gündemi ve ekonomik gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Amcaoğlu, KTAMS’ın rotasyon usulü çalışma önerisi sonrasında bazı dairelerde greve gitme kararlarını değerlendirdi.

Amcaoğlu, adalete inanan bir insanım ve adalet benim için herşeyin başında geliyor. 29 yıllık bir kamu geçmişim var. Çalışma koşullarının nasıl şekilleneceğini bilen, işin mutfağında bulunmuş, o tozu yutmuş biriyim ve rotasyon usulü çalışmaya son derece karşıyım diyerek şunları kaydetti;

“Tam da ekonominin %25 daraldığı bir ortamda neyin rotasyonundan bahsediyoruz. Nasıl bir gün evde, bir gün işte olup bu ülkeyi kalkındırabiliriz? Özel sektörde çalışan kişilere kısmi çalışmayı öngörüyoruz bunun nedeni ise işsiz kalmamaları içindir. Kısmı çalışırken, kısmi maaş alıncak ve devlet olarak biz size maaş desteği, sigorta pirimi desteği vereceğiz demekteyiz.

“Evde yatarak bu ülkeyi kalkındıramayız”

Tam fedakarlık etmemiz gereken bir dönemde evde gidip yatarak bu ülkeyi kalkındırabileceğimizi düşünüyoruz ve grev yapacağımızı söylüyoruz. Bu yapılan ülkenin tarihine kara leke olarak geçecektir. Kamu-İş ve Kamu-Sen rotasyon talebine destek vermiyor.Seçim arifesinde hükümete zarar vermekten başka bir durum teşkil etmiyor. Haksızlığa statüm ne olursa olsun karşı durmaya devam edeceğim. Bu ülkenin böyle siyaset kokan taleplere ihiyacı yok. Pandemi sürecinde başta Sağlık çalışanlarolmak üzere gece gündüz çalışırken, Maliye Bakanlığı kapıları kapatmazken ilgili sendikaya kimsenin kulak asmaması gerekiyor.

“Kira adı altında AKSA’ya ödenen 26 Milyon Doların hesabı sorulsun”

Amcaoğlu, son günlerde yeniden gündeme taşınan Kıb-Tek’in siyasi müdahaleler sonucu zarara uğratıldığı konusuna da açıklamalarda bulundu.

Şu anda herhangi bir kamu kurum veya kuruluşununKıb-Tek’e borcu olmadığına değinen Amcaoğlu, Kıb-Tek kimler tarafından zarara uğratıldı açıklanmalıdır. İlk önce Ctp döneminde ilgili Maliye Bakanlığı ve Başbakanının imzaladığı AKSA sözleşmesinden dolayı her yıl sırtımızda kambur gibi duran sözleşmeden dolayı ödemek zorunda bırakıldığımız, kira adı altında ödenen 26 Milyon Doların hesabı sorulsun. Seçim arifesinde birileri bişeyleri kötü göstermek adına yapılan açıklamalarda, bilerek ve isteyerek Kıb-Tek’e kim zarar verdi açıklasınlar. Kıb-Tek bu ülkenin en önemli kurumlarındandır dedi.

“13. Maaşlar ödenecek”

13. Maaşların ödenmesi konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını beliren Bakan Amcaoğlu, bayramlık ödeneğinin yatırıldığını, bu ayın sonu itibari ile tüm ödemelerle birlikte 659 Milyon 500 Bin TL’lik bir ödeme yapılacağını, kazanılmış haklar neyse Maliye Bakanlığı’nın ödemleri  gerçekleştireceğini, reel sektörü göz ardı etmeden 13. Maaşların ödeneceğini kaydetti.

“Evde karantina sistemini mali boyutlarıyla da ele almak gerekiyor”

Amcaoğlu, evde karantina uygulaması ve ülkeye üniversite öğrencilerinin gelmesi ile ilgili koşulların belirlenmesi konusunda geniş katılımlı bir toplantı yapılacağını vurdguladı.

Amcaoğlu, aylardır konuşulan Pandemi Hastanesi inşaatı süratle devam ediyor. Bizler ilk günden bu yana Sağlık Bakanlığı’ndan gelen talepler doğrultusunda bakanlık olarak gerekli imkanları sağlıyoruz.Şu anda karantina otellerinde pozitif vaka sayısı 144 olmak üzere 373 temaslı ,1721 misafir ile birlikte 2238 kişi karantina otellerimizde karantina sürecine devam ediyor dedi.

Evde karantina sistemini mali boyutları ile ele almak gerektiğine değinen Amcaoğlu, bu ülkeye katmadeğer katan yükseköğrenimin yeniden ülkemize gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilerin karantina sürecinde hangi koşullara geleceğini ilgili kesimlerle birlikte geniş katılımlı bir toplantıda ele alacaklarını vurgulayan Bakan Amcaoğlu, tek amacın sağlıklı bir sekilde karantina sürecinin tamamlanarak öğrencinin ülkeye gelmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Amcaoğlu, Maliye Bakanlığı ve hükümet olarak 20 Milyon kadar bir meblağnın harcanabileceğini ancak bu rakamdan çok daha fazla katma değer sağlayacak bir adımın atılabileceğini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA