ALTINBAŞ ŞOV BAŞLIYOR!

13 Temmuz 2014 Pazar 14:27
Altınbaş, Anamur’dan Girne’ye yüzecek
Türkiye’nin milli yüzücüsü, Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakikada yüzerek adaya gelen, rekortmen sporcu, Vakkas Altınbaş’ın yapacağı girişimi inandırıcı bulmadı
Altınbaş Holding Başkanı Vakkas Altınbaş, Türkiye’deki yatırımcılara Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapın çağrısında bulundu.Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’ye yüzme mesafesi kadar yakın olduğunu söyleyen Altınbaş, aradaki mesafenin kısa olduğunu göstermek için Anamur’dan Girne’ye yüzecek. Vakkas Altınbaş, Anamur’dan Girne’ye 40 saatte yüzecek. 18 Temmuz’da başlayacak yüzme maratonu 20 Temmuz’da sona erecek. Altınbaş, 3’e 5 genişliğinde ve 2 buçuk metre yüksekliğinde bir kafeste yüzecek. Kafeste denizanaları ve köpekbalıkları için de önlem alındı. Vakkas Altınbaş, Antrenörü Mert Karabetça ve Operatör Dr Harun Gülmez ile birlikte Lefkoşa Merit Otel’de basın toplantısı düzenledi. Altınbaş, Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’ye yüzme mesafesi kadar yakın olduğunu söyleyerek, Türkiye’deki iş insanlarına “yatırım için uzağa gitmeye gerek yok” çağrısı yaptı.
Altınbaş, Kuzey Kıbrıs’ta varılacak bir anlaşmada, ekonomik seviyenin daha yukarıya çıkarılması gerektiğini söyledi.Mert Karabetça da, Vakkas Altınbaş’ı yaklaşık bir buçuk yıldır çalıştırdığını ifade ederek, Anamur-Kıbrıs hedefi doğrultusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.
Sağlık sponsorluğunu üstlenen Kolan British Hospital Operatör Dr. Harun Gülmez de, Vakkas Altınbaş’a yapılan tetkiklerde bir soruna rastlamadıklarını belirterek, “Umarım başarılı bir son noktaya varırız” dedi.
Türkiye’nin milli yüzücüsü, Vakkas Altınbaş’ın yapacağı girişimi inandırıcı bulmadı
Türkiye’nin rekor sahibi milli yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, Türkiye’den Kıbrıs’a yüzerek geleceğini açıklayan Vakkas Altınbaş’ın iddia ettiği gibi, 40 saatte Türkiye’den Kıbrıs’a gelmesinin imkânsız olduğunu söyledi. Sunaçoğlu, özellikle Türkiye ve Kıbrıs arasındaki kanal denen bölgede çok zor bir süreç geçireceğini, iyi bir kondisyonu olmayan, moral yönünden desteklenmeyen bir kişinin çok büyük zorluklarla karşılaşacağını, bunlara ilave olarak, tuzlu su, güneş ve yorgunluğun, kafes olsa dahi çok büyük tehlikelere yol açacağını kaydetti.
Çok zor
Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, tek kuruş para talep etmeden, Vakkas Altınbaş’a tüm güzergâh boyunca arzu edilmesi durumunda eşlik etmeye hazır olduğunu ifade ederken, öngörülen 40 saattin matematiksel olarak bile neredeyse geçen yıl yüzme öğrenen bir kişi için başarılması çok zor bir hedef olduğunu söyledi.
Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Girne’ye yaklaşık 40 saat sürecek yüzme maratonunu, özel olarak yaptırılan bir kafes içinde ve Mert Karabetça eşliğinde gerçekleştireceğini belirten Altınbaş Holding Başkanı Vakkas Altınbaş’ın girişimi, Türkiye’nin milli rekortmen yüzücüsü, Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakikada yüzerek adaya gelen, rekortmen sporcu Alper Sunaçoğlu’na inandırıcı gelmedi.
Türkiye’nin milli rekortmen yüzücüsü Alper Sunaçoğlu, Vakkas Altınbaş’ın yapacağı girişimi Detay’a değerlendirdi. Özellikle geçen yıl yüzme öğrenen Altınbaş’ın, bu girişimini oldukça riskli bulan Sunaçoğlu, “Bunu yapabileceğine inanmıyorum” dedi.
Türkiye’den Kıbrıs’a yüzerek gelinmesinde, özellikle hava sıcaklığının büyük bir etken olduğu üzerinde duran milli yüzücü, “40 saatten bahsediliyor. Bu sıcağın altında, tuzlu suda yüzmek mümkün değildir” diye konuştu.
1 yıl önce yüzme öğrenmiş bir kişinin Akdeniz’i yüzerek geçmesinin imkânı olmadığını belirten Sunaçoğlu, “yüzmeyi hem yeni öğrenmiş, hem hakem yok ve Kıbrıs’a yüzecek diyor, bu bana inandırıcı gelmiyor” diye konuştu.
“Kanalı geçemez”
Altınbaş’ın Kanal Bölgesi’ni geçmesinin imkânı olmadığını savunan rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, “Şu anda kanal bölgesinin akıntısı çok kuvvetli, saatte 2 kilometre hızdan bahsediyor. Ortalama hızı 2 kilometre saat. Bu hızla bu yer zaten geçilmez” dedi.
İnce'den Erdoğan'a: 'Dünya lideri olacağım' derken manav olmuşsunİnce, "Köylüyü, çiftçiyi desteklememişsin sonunda 'Dünya lideri olacağım' derken, manav olmuşsun" dedi.17 Şubat 2019 Pazar 22:07TÜRKİYE
Kıb-TEK'te imzalanan TİS ile çalışanlar fedakarlığa hazır!İşte Kıb-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu’nun görevden alınmasına gerekçe gösterilen El-SEN ile Kıb-Tek arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS)...17 Şubat 2019 Pazar 21:30KIBRIS
Gönyeli'de ev yandı!Gönyeli'de ev yandı!17 Şubat 2019 Pazar 21:27LEFKOŞA
Kıbrıs’ta bu dili yalnızca 800 kişi konuşuyorKıbrıs adasının toplumlarından olan Maronit toplumunun dili olan ve sadece 800 kişi tarafından konuşulan Sanna dili, Unesco tarafından ciddi şekilde tehlike altında olduğu düşünülüyor.17 Şubat 2019 Pazar 20:56KIBRIS
Netflix 'Organize İşler 2: Sazan Sarmalı'nı yayınladı, sinema karıştıOyuncu ve yapımcı Yılmaz Erdoğan'ın 'Organize İşler 2: Sazan Sarmalı' filminin vizyondaki ikinci haftasının sonunda uluslararası dijital platform Netflix'te yayınlanması tartışma yarattı.17 Şubat 2019 Pazar 20:26KÜLTÜR/ SANAT
İran televizyonu, kadın hakemin yönettiği maçı yayından kaldırdıİran devlet televizyonu IRIB, Bayern Münih ile Augsburg arasındaki maçın hakeminin kadın olması nedeniyle maçı yayından kaldırdı.17 Şubat 2019 Pazar 20:23ORTADOĞU
Trabzon'da İlginç TFF protestosu: Pankartın üstünde namaz kıldılarTrabzonspor taraftarları, geçen hafta Galatasaray'la oynadıkları mücadelede yapılan hakem hatalarını protesto etti.17 Şubat 2019 Pazar 20:17FUTBOL
Ünlü sanatçı domuz gribine yakalandıÜnlü sanatçının eşi H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribine yakalandığı açıklayarak, geçen hafta hastanede tedavi olduğunu açıkladı.17 Şubat 2019 Pazar 20:09TÜRKİYE
Enişte ne demek ?Şeyma Subaşı ile aşk yaşamaya başladıktan sonra enişte olarak anılan DJ Guido Senia'nın "Hepinizi seviyorum millet ama enişte ne demek?" paylaşımına yorum yağdı.17 Şubat 2019 Pazar 20:06YAŞAM
Kıb-Tek YK üyesi Av. Emre Efendi'den Erhan Arıklı'ya "Mahkemede görüşürüz"Kıb-Tek YK üyesi Av. Emre Efendi'den Erhan Arıklı'ya "Mahkemede görüşürüz"17 Şubat 2019 Pazar 20:04KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.