19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

ALTINBAŞ DENİZE AÇILMADAN DALGAYA YAKALANDI

Altınbaş denize açılmadan dalgaya yakalandı

11 Temmuz 2014 Cuma 13:05

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş’ın, Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a olan 85 kilometrelik mesafeyi barış ve yatırım çağrısı için yüzeceği haberleri sosyal medyada dalga konusu oldu. Hiç yüzme bilmeyen biri olarak bir yıl önce ders almaya başladığını söyleyen Altınbaş’ın yapacağı denemenin ise yalnızca reklam amaçlı olduğu yorumları yapıldı.

DETAY özel

Altınbaş Holding Başkanı Vakkas Altınbaş, Türkiye’den Kıbrıs’a yüzerek gelmeyi deneyeceğini düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Altınbaşın özellikle geçen yıl yüzme öğrendiğini açıklaması ise sosyal paylaşım sitelerinde espri malzemesi oldu.

Düzenlediği basın toplantısı ile Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Girne’ye yaklaşık 40 saat sürecek yüzme maratonunu, özel olarak yaptırılan bir kafes içinde ve Mert Karabetça eşliğinde gerçekleştireceğini belirten Vakkas Altınbaş, girişimi ile dikkatleri üzerine çekti. Altınbaş, bu süre boyunca hiç uyumayacağını ifade ederken, “Türkiye’den Kıbrıs’a yüzerek aynı zamanda, yaşı ne olursa olsun bir insanın azmettiği zaman hedefine ulaşmakta hiçbir şeyin engel olamayacağını da göstermiş olacağım” dedi.

Profesyoneller zorlandı

Son olarak Türkiye’nin milli yüzücüsü, Adana Yüzme ve Su Sporları Kulübü sporcusu Alper Sunaçoğlu, Anamur Girne arasını 26 saat 15 dakikada yüzerek bir rekora imza atarken, eski milli yüzücü Ersin Aydın bu mesafeyi yine rekor kırarak ancak 34 saatte tamamladı.

Özellikle Türkiye Kıbrıs arasını yüzerek geçmeye çalışan yüzücüler,”kanal” denen katmanda zorlandıklarını ve burada dalgaların 2-3 metreye ulaştığını, özellikle gece olduğu zaman bu yüzüşün çok çetin geçtiğini ifade ediyor.

Öte yandan Türkiye’den KKTC’ye yüzerek gelmeyi deneyen birçok profesyonel yüzücü bu yolun göründüğü kadar kolay olmadığını ifade ederken, kafes ile bunun başarılmasında bir zorluk görülmediği ifade ediliyor.

Kafeste gelecek

Vakkas Altınaş, teknenin çektiği bir kafes ile KKTC’ye gelecek. Kafes içerisinde, destekli dinlenme ve yemek yeme şansı da olacak. Sosyal medyada Alınbaşın’ın yapacağı bu girişimi 40 saat suda kalması koşulu ile herkesin hatta bir çocuğun bile yapabileceğinin yorumları da yapıldı.

Reklam mı?

Altınbaşın bu girişiminin tamamen kendi şirketlerinin reklamını yapmaya yönelik olduğu da iddia edilirken, özellikle yüzerek Kıbrıs’a gelmesi çalışmalarının tamamen şirket bünyesindeki halkla ilişkiler çalışmalarının eseri olduğu yorumları yapılıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA