20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

ALO 124 - MALİYE HATTI DEVREDE

Alo 124 - Maliye Hattı Devrede

05 Temmuz 2013 Cuma 12:10

wwv_flow_file_mgr[1]Halkın, Maliye Bakanlığı’nın faaliyet alanlarıyla ilgili öneri, istek ve şikâyetlerini yapabileceği “124 Alo Maliye” telefon hattının devreye girdiği bildirildi.

“124 Alo Maliye” telefon hattı dışında Maliye Bakanlığı resmi internet sitesinde yeni düzenlemeler yapılarak Bakanlığın çalışma programıyla vizyon ve misyonu da açıklandı. Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın göreve geldikten sonra başlattığı bir dizi çalışmayla halkın Maliye Bakanlığı’na daha kolay ulaşması; Bakanlığın ise çalışmalarını halka daha şeffaf şekilde duyurmasına olanak sağlandığı kaydedildi.

124 ALO MALİYE

“124 Alo Maliye” telefon hattının Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın talebi doğrultusunda, halkın, öneri, istek ve şikayetlerini daha kolay ve daha hızlı iletebilmesi amacıyla devreye konduğu belirtildi. Bu telefon hattıyla bireylerin bant kaydı üzerinden Maliye Bakanlığı'nın faaliyet alanlarıyla ilgili konularda mesaj bırakabileceği ifade ediliyor. “Oluşturulan sistem üzerinden kaydedilecek mesajlar hakkında mesajı bırakana en fazla 2 iş günü içerisinde bilgi verilecek. Telefon, e-mail veya diğer iletişim araçları ile kaydedilen mesaj konusu hakkında yapılan çalışma veya sonuç ilgili kişiye aktarılacak” denildi.

MİSYON VE VİZYON BELİRLENDİ

Bakanlığın misyonunun, “Sürdürülebilir ve etkin maliye politikalarıyla; şeffaf ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda ilgili paydaşlarla işbirliği içerisinde çalışarak, teknolojiyi etkin kullanarak, uluslararası standartlarda etkili ve insan odaklı hizmet sunmak” olduğu kaydedildi.

Bu misyona bağlı olarak Maliye Bakanlığının vizyonunu  da şu şekilde oluşturuldu:

“Uluslararası standartlarda insan odaklı hizmet sunan, mali kaynakları etkin ve verimli kullanan, zamanında ve güvenilir verileri kamuoyuyla düzenli paylaşan, sürdürülebilir maliye politikalarıyla hizmet veren, mali disiplinden ödün vermeyen, şeffaf ve hesap verebilen bir Maliye Bakanlığı olmaktır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA