20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

ALMANYA, ERDOĞAN'I 21. YÜZYILA YAKIŞTIRAMADI!

Almanya Parlamentosu Başkanı Norbert Lammert, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan yasanın kabul edilmesinin ardından ülkede yaşayan Türk milletvekillerine yönelik tehditleri kınadı...

Almanya, Erdoğan'ı 21. yüzyıla yakıştıramadı!

09 Haziran 2016 Perşembe 14:15

Parlamentoyu bugün açan Norbert Lammert alkışlar eşliğinde, "Milletvekillerine şahsi olarak tehditte bulunan herkes bilmelidir ki bütün parlamentoya saldırıyorlar" dedi.

Lammert, parlamento üyelerine yönelik tehditlerin üst düzey siyasetçiler tarafından desteklenmesinden dolayı şoka uğradığını söyleyerek, parlamentonun gerekli cevabı vereceğini belirtti.

1463731772.jpg

Lammert, "21. yüzyıl'da demokratik olarak seçilmiş bir cumhurbaşkanının, Alman Bundestag'a demokratik olarak seçilmiş milletvekillerine yönelik eleştirilerini, Türk asıllarına dair şüphelere bağlamasının ve kanlarını bozuk olarak tanımlamasının mümkün olduğunu düşünmezdim" dedi.

2 Haziran'da yapılan oylama Türkiye'de tepki yaratmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasanın lehinde oy kullanan Almanya'da yaşayan Türk milletvkillerinin kanlarının laboratuar testinden geçirilmesi gerektiğini belirtmişti.

alman-parlamentosu-da-soykirim-dedi.jpg

Merkel, Türkiye'nin tepkisini 'akıl almaz' diye yorumlarken, Almanya üst düzey bir Türk diplomatı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak Türkiye'nin tepkisini konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA