28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

ALMAN BİLD GAZETESİNDEN FLAŞ İDDİA!

Saldırıyı İlhami Balı mı organize etti?

Alman Bild gazetesinden flaş iddia!

30 Haziran 2016 Perşembe 10:53

Türkiye'yi sarsan Atatürk Havaalanı’na yönelik terör saldırısında IŞİD ihtimali giderek güçlenirken, Alman Bild gazetesi, eylem emrini Suudi Arabistan doğumlu İlhami Balı’nın verdiğini iddia etti.

Türkiye tarafından en çok aranan isimlerin yer aldığı “kırmızı”  listedeki 1982 doğumlu İlhami Balı, uzun yıllar IŞİD'in Türkiye sınır emiri olarak görev yapmıştı.

Ankara'da görülen 27 kişilik IŞİD davasındaki telefon dinleme tutanaklarında konuşmaları yer alan Balı, bir görüşmede Türkiye'den Suriye'ye geçecek IŞİD militanları için talimatlar veriyor, bir diğerinde de gözaltına alınanların bırakılmasını istiyordu.

Sınırı yolgeçen hanına çevirdi

Bild gazetesi, iddialarını Türk güvenlik makamlarına dayandırdı. Türkiye sınırından Suriye'ye bin 500'den fazla militan soktuğu öne sürülen İlhami Balı'nın, ayrıca yaralanan militanları Türkiye'de parayla tedavi ettirdiği, Türkiye'deki adamlarını 2 bin 500 dolar maaşa bağladığı öne sürülüyordu.

İşte bu azılı IŞİD haydudu Balı, 2015 yılı Aralık ayında görevinden alınarak örgütün başkenti Rakka'ya çekildi. Türkiye sınırında bir askerin kaçırılması, bir Türk askerinin şehit edilmesi olayının faili olarak da aranan Balı hakkında, “terör örgütü yöneticiliğinden” arama kararı bulunuyor.

El Kaide, El Nusra ve IŞİD

Balı, www. terorarananlar.pol.tr sitesinde kırmızı listeyle aranan teröristler arasında başı çekiyor. 2002'den beri polisin peşinde olduğu Balı, El Kaide üyeliğinden 3 yıl tutuklu kaldı. 2012'de Suriye'ye giden Balı, önce El Nusra'ya, 2013 yılında IŞİD'e katıldı. Balı'nın Suruç, Diyarbakır ve Ankara katliamlarının talimatını verdiği öne sürülüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA