ALKOL ALIRKEN YUTTUĞU KÜRDAN KALBİNE SAPLANDI: BARDAĞIMI AYIRT EDEBİLMEK İÇİN KOYUYORDUM
Çin'de doktorlar bir hastanın kalp atışlarındaki dengesizliği araştırırken, tesadüf eseri sağ kalp kapakçığında sivri uçlu bir nesne tespit etti.

04 Şubat 2019 Pazartesi 16:35
Çin'de bir hastanın kalbinden, alkol tüketirken yuttuğunu iddia ettiği bir kürdan çıkartıldı.
Guangksi Zhuang Özerk Bölgesi'ndeki Nanning kentinin cerrahları, bu akıl almaz durumla 9 Ocak tarihinde gerçekleştirdikleri açık kalp ameliyatı esnasında karşı karşıya kaldı.
Doktorlar, 29 yaşındaki Zhou soyadlı hastanın kalbinin sağ kapakçığında 6 santim uzunluğunda bir kürdan bulduklarını açıkladı. Kürdanın hastanın nefes yolundan geçip sağ ciğerini delerek, kalbe ulaştığı düşünülüyordu. Yedi saatlik bir operasyonun ardından hastanın durumu kontrol altına alındı.
Zhou yetkililere, ‘kendi bardağını diğerlerinden ayırt edebilmek için her daim içine bir kürdan koyduğunu' açıkladı. Hasta, bir buçuk gün kadar önce alkolle beraber kürdanı da yutmuş olabileceğini tahmin ediyordu.
TEDAVİ OLMAK İÇİN BİNLERCE YUAN HARCADI
Yerel gazete Nanning Evening News'in haberine göre, Zhou'nun üç dört sene evvel son derece ağır bir hastalık geçirmiş ve tedavi olmak için 200.000 Yuan (yaklaşık 150.000 Türk lirası) harcamıştı.
Düzenli aralıklarla ciğer infiltrasyonu ve yüksek ateşten şikâyetçi oluyor, ancak doktorlar hastalığına bir türlü derman olamıyorlardı.
Kimi doktorlar kan zehirlenmesi geçirdiğini söylerken, kimileri ise lösemiden şüpheleniyordu.
Geçtiğimiz ay Guanski Devlet Hastanesi'ne giden Zhou, doktorların kendisine kesin bir tanı koymasını umuyordu. Ateşi artık 40 dereceye kadar dayanmıştı.
Tetkiklerin ardından doktorlar, Zhou'nun sağ ciğerinde anormal bir gölge ve sağ kalp kapakçığında aşırı bir genişleme tespit ettiler. Genişlemeyi önlemek üzere açık kalp ameliyatına başladıklarında ise, onları kalbe saplanmış bir kürdan karşıladı.
'DAHA ÖNCE DE YUTMUŞTUM, AMA BOĞAZIMA TAKILMIŞTI'
Hasta kendi bardağını diğerlerinden ayırt edebilmek için her daim içine bir kürdan koyduğunu, alkolle beraber kürdanı da yutuvermiş olabileceğini söyledi. Neyse ki hastaya zamanında müdahale edilmişti.Bardağına koyduğu kürdanlarla yaşadığı diğer deneyimleri de anlatan Zhou, "Bir keresinde alkolle beraber kürdanı yine yutmuştum, ancak boğazıma takılıp kalmıştı. Derhal elimle müdahale edip çıkarmıştım" dedi.
Kardiyovasküler cerrahi departmanı başkanı Doktor Wen Zhaohui, "Hastanın kalbine saplanmış yabancı bir nesne görmek pek alışık olduğumuz bir durum değil, böyle bir vakayı tespit etmek oldukça zor olabilir. Eğer hastanın durumu derhal kontrol altına alınmazsa, kalbinde ve solunum yollarında öldürücü iltihaplar meydana gelebilirdi. Zhou hayatta olduğu ve ciddi bir organ hasarıyla yüzleşmek zorunda kalmadığı için oldukça şanslı" dedi.
Çin'de buna benzer vakalar önceden de yaşanmıştı: Şian şehrindeki Xi'an Hastanesi doktorları, 25 yaşındaki kalp içzarı iltihanından muzdarip Xİao Zhao'yu tedavi ediyorlardı. Tetkikler sonrasında doktorlar, kızın kalbinde sonradan 6 santimlik bir kürdan olduğu anlaşılan bir nesne tespit etti. Xiao'nun ise vücuduna kürdanın nasıl girmiş olacağına dair hiçbir fikri yoktu.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.