28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN PORTRESİNİ YENİDEN YAPTILAR

Ali İsmail Korkmaz'ın portresini yeniden yaptılar

26 Mart 2014 Çarşamba 10:18

Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırıda ağır yaralanan, 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde kampüse yapılan ve daha sonra Rektörlük tarafından silinen portresi, arkadaşları tarafından yeniden yapıldı.

Anadolu Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Ali İsmail Korkmaz'ın doğum günü olan 18 Mart tarihinde, Yunus Emre Kampüsü'ndeki alışveriş mağazalarının olduğu binanın duvarına Korkmaz'ın portresini yaptı.

Ali İsmail Korkmaz'ın portresi iddialara göre Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın talimatıyla silindi ve duvar boyandı.

Öğrenciler Ali İsmail Korkmaz'ın portresinin silindiği yere bugün yeniden Korkmaz'ın portresini yaptı. Resmin üzerine de 'Hiç unutmam, hiç unutmayın, insan nasıl direnir başka, hiç unutma' yazılı pankart asan öğrenciler adına konuşan Cansu Cömert şöyle dedi:

"Ali İsmail Korkmaz arkadaşımızı ölümsüzleştirmek için onun doğum gününde buraya onun resmini yapmıştık. Ama AKP'li rektör resmi gece yarısı sildirmiştir. Bugün biz yine burada resmi tekrar yapıyoruz. Bugün aynı zamanda rektörün geçtiği her yere Ali İsmail Korkmaz'ın resimlerini yapacağız."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA