29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

ALGAN: "KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NE GELEN HER TURİST MÜZELERİ GÖRMELİ"

GKK Komutanı ve Beraberindekiler Cumhuriyet Sergisi'ni Gezdi

Algan: "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Gelen Her Turist Müzeleri Görmeli"

13 Aralık 2018 Perşembe 19:45

Ziyarette önce Kıbrıs Modern Sanat Müzesine bağlı Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde bulunan Kıbrıs Sanat Merkezi'nde ki Yakın Doğu Üniversitesi'nin 38 Sanatçısının 103 Eserinden oluşan "Cumhuriyet Sergisi gezildi.

GKK Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan: "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Gelen Her Turist Müzeleri Görmeli"

Daha sonra Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ve Araba Müzesi'ni gezen Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ve beraberindekiler, Müzeler ve eserler hakkında bilgiler aldılar. Kurucu Rektör Dr.Suat Günsel ise, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi çerçevesinde yapılan bütün etkinliklerin Kıbrıs Türk kültür ve sanatının uluslararası boyutta tanınmasında öneminin artması, kültür ve sanatın gelecek tarihe götürülmesinde, sanat eserlerinin muhafaza edilmesinde ve sistemli olarak kayıt altına alınmasının önemine değindi.

Ziyarette GKK Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ise, Müzelerin çok etkileyici olduğunu, tahmin ettiğinden çok daha büyük ve özel olduğunu dile getirerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne her gelen turistin muhakkak buralardan geçmesi gerektiğini vurguladı.

Ziyaretin sonunda Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfil Algan ile GKK Kurmay Başkanı Tnk.Albay Osman Akyıldız'a günün anlam ve önemine ilişkin Kıbrıslı Sanatçılara ait birer resim takdim etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA