29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

ALANLI: ‘’MUHTARLAR, SİSTEMİMİZİN EN GÜÇLÜ HALKASI OLMALIDIRLAR’’

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı İskele Karpaz Bölgesi Muhtarlar Birliği Başkanı Sermet Nereli, Başkan Yardımcısı Selim Çetil ve yönetim kurulundan oluşan heyeti kabul etti...

Alanlı: ‘’Muhtarlar, sistemimizin en güçlü halkası olmalıdırlar’’

29 Mayıs 2016 Pazar 12:18

Birlik Başkanı Sermet Nereli kabulde yaptığı konuşmada İskele-Karpaz bölgesinin sorunlarını aktardı. Nereli, muhtarların yetkilerinin azalmasından yakınarak, halkın ve bölgenin sorunlarını en iyi bilenlerin yine muhtarlar olduğunu savundu.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili  Hüseyin Avkıran Alanlı konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Alanlı, muhtarlık görevinin çok özveri gerektiren bir iş olduğunu, ifa ettikleri görevden dolayı muhtarların toplumda ayrı bir yeri bulunduğunu söyledi. Alanlı, Muhtar denince adalet, eşitlik, koruma, yardımlaşma aklına geldiğini ifade ederek, her türlü derde çare bulmak için çalışan, köyünün mahallesinin yani sorumluluk bölgesinin sorunlarını çözmek için canla başla uğraşan yine muhtarlar olduğunu söyledi. Muhtarların köylerdeki devlet temsilcileri olduğuna dikkati çekerek, muhtarların aslında bölgelerdeki mülki amirler olduğunu savundu.

MECLİSİN KAPILARI MUHTARLARIMIZA SONUNA KADAR AÇIKTIR

Vatandaşların sadece devlet ile ilgili sorunlarını değil ailevi ve kişisel sorunları ile de ilgilenen yine muhtarlar olduğunu dile getiren Alanlı, buna rağmen muhtarların son on yıldır yetkilerinin azaldığına dikkati çekti.

Muhtarların sistemin en güçlü parçası olması gerektiğine dikkati çeken Alanlı, ‘’muhtarlarımız başımızın tacıdır, muhtarlarımıza minnet duyuyoruz’’ dedi. Alanlı , muhtarla yaptığı görüşmenin sonunda  Meclisin kapılarının tüm muhtarlara sonuna kadar açık olduğunu da hatırlatarak, bu tür ziyaretlerin veriminden bahsetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA